Нацполіція Черкаської області продовжує розслідування вбивства місцевого журналіста та активіста Вадима Комарова, який загинув після нападу 20 червня 2019 року. Жодних причетних до злочину правоохоронці досі не знайшли.

Про це «Слідство.Інфо» дізналося з відповіді відомства на журналістський запит.

«На цей час злочин залишається нерозкритим та відповідно жодній особі про підозру не повідомлялось», — відповіли нам у Нацполіції.

Також правоохоронці зазначили: щодо мотиву вбивства журналіста Комарова перевіряють ряд версій. Основною ж називають убивство через професійну діяльність.

Нагадаємо, на Вадима Комарова напали 4 травня 2019 року в центрі Черкас. Журналіста кілька разів ударили по голові, коли він ішов вулицею. Комарова госпіталізували в тяжкому стані, після операції він впав у кому. Помер чоловік вночі 20 червня, так і не прийшовши до тями.

Журналіст писав про розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво та корупцію в Черкаській міськраді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арматурою по голові: що відомо про напад на черкаського журналіста

Одразу після нападу «Слідство.Інфо» виїхало до Черкас і працювало над імовірними версіями злочину проти журналіста. На думку його колег, до такого жорстокого вчинку призвела критика журналістом місцевої влади.

Торік колишній керівник Нацполіції Сергій Князєв повідомляв «Слідству.Інфо» про затримання ймовірного нападника, однак черкаські правоохоронці підтвердити це не змогли.  Також невдовзі після смерті поліцейські опублікували скріншот із відео камер спостереження та фоторобот імовірного нападника.

Окрім цього, у серпні черкаські слідчі перевіряли причетність до злочину Андрія Ботнара — батька заступника міського голови Черкас. Комаров часто критикував діяльність його сина, Юрія Ботнара. 

Зазначимо, що якраз напередодні нападу журналіст анонсував публікацію важливої інформації про нього. Як дізналося «Слідство.Інфо» від власних джерел, у день нападу журналіст мав отримати від свого джерела довідку про неосудність Юрія Ботнара через психічний стан. Наявність такої довідки нібито могла допомогти заступнику міського голови уникнути кримінальної відповідальності.