Марія Горбань, Слідство.Інфо

В ніч на 20 червня у лікарні помер черкаський журналіст та активіст Вадим Комаров. Після нападу він пробув у комі понад місяць, так і не прийшовши до тями. Інформацію про смерть Комарова Слідству.Інфо повідомили у Нацполіції Черкаської області.

Речник Нацполіції Черкаської області Дмитро Грищенко також повідомив нашій редакції, що нападника досі не знайшли. Його тепер розшукуватимуть за статтею «умисне вбивство». За словами Грищенка, у правоохоронців є три можливі версії нападу на Вадима Комарова.

«Окрім його професійної діяльності, ми розглядаємо ще дві версії це гострий конфлікт або вбивство з корисливих мотивів», — додав Грищенко.

Однак після нападу у Вадима Комарова нічого не зникло, твердить колега журналіста Валерій Макєєв. Раніше також очільник Нацполіції Сергій Князєв розповідав, що основним мотивом нападу на Комарова є саме його професійна діяльність.

За словами Макєєва, Вадим Комаров помер сьогодні приблизно о другій ночі. Зараз його тіло передали на експертизу, і тільки після неї віддадуть рідним.

На Вадима Комарова напали 4 травня в центрі Черкас. Журналіста кілька разів ударили по голові, коли він ішов вулицею. Комарова в тяжкому стані госпіталізували та провели декілька операцій. Після нападу Вадим Комаров провів 46 днів у комі. Журналіст писав про розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво та корупцію в Черкаській міськраді.

Відразу після нападу на Комарова Слідство.Інфо виїхало на місце подій, у Черкаси. На думку колег, до такого жорстокого нападу на журналіста призвела критика місцевої влади. Зокрема, саме в день нападу журналіст мав зустрітися зі своїм “джерелом” у правоохоронних органах. Там йому мали передати деякі записи й важливу довідку  про неосудність щодо одного з чиновників міськради. Начебто саме цей документ раніше допоміг йому уникнути кримінальної відповідальності.