Військовий прокурор Костянтин Кулик знову ініціював перегляд справи про недопуск його на конкурс до антикорупційної прокуратури. Про це повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на ухвалу суду. Шостий апеляційний адмінсуд відкрив провадження, заяву Кулика розглянуть 29 листопада.

Раніше, у жовтні 2015 року Кулика не допустили до участі в конкурсі. За законом, у САП не можна наймати людей, які протягом п’яти років до лютого 2015-го працювати у спеціально уповноважених підрозділах по боротьбі з корупцією в органах прокуратури, МВС, податкової міліції, СБУ, Військової служби правопорядку у Збройних Силах України та митних органах.

Кулик же якраз з 2012-го по 2015-ий обіймав кілька важливих посад у прокуратурі пов’язаних саме з боротьбою з корупцією. Чоловік, зокрема, працював старшим прокурором відділу захисту інтересів держави та протидії корупції у ГПУ; в.о. начальника відділу правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту прокуратури Миколаївської області; начальником відділу з розслідування особливо важливих справ управління правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту в управлінні ГПУ та військовим прокурором військової прокуратури сил антитерористичної операції.

Попри це, 3 листопада 2015 року Окружний адмінсуд Києва позов Кулика задовольнив. Мовляв, підрозділи, в яких він працював, “не мали ознак спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції”. Але вже 22 грудня 2015 року Київський апеляційний адмінсуд 22 грудня 2015 року скасував це рішення. Зараз, майже через три роки, військовий прокурор Кулик знову подав заяву про перегляд постанови за нововиявленими обставинами. Що це за обставини – наразі невідомо.

Окрім цього, 25 грудня 2015 року НАБУ почало розслідування за фактом незаконного збагачення Військового прокурора сил АТО. Кулику інкримінують набуття нерухомого майна, законність якого не підтверджена, на суму майже 3 мільйони гривень На матір прокурора і матір його дітей Ірину Німець оформлена низка об’єктів нерухомості в центрі Києва.

(Головне фото: “Судовий репортер”)