Підозрювана у вбивстві Павла Шеремета Юлія Кузьменко через дві години після вибуху авто журналіста шукала в мережі Facebook «Шеремет, Павел Григорьевич». За кілька хвилин до того вона поширила новину про вбивство журналіста. Про це йдеться у матеріалах кримінальної справи, які є в розпорядженні «Слідства.Інфо».

«20.07.2016 перша публікація розміщена о 09.21, а саме посилання (лінк на новину видання “Українська правда” — Ред.), в якому йдеться про вбивство Шеремета П. Окрім цього виявлено публікацію, розміщену Кузьменко Ю. 20.07.2016 о 13.41, а саме посилання, в якому йдеться про про вбивство Шеремета П. (стаття про останній блог Павла Шеремета про добробати — Ред.)», — ідеться в матеріалах кримінальної справи щодо вбивства журналіста, де аналізується активність підозрюваної у соцмережах.

Також під час аналізу слідчі виявили, що о 9.29 ранку, коли журналіста було вбито, Юлія Кузьменко «здійснювала пошук із запитом “Шеремет, Павел Григорьевич”».

Нагадаємо, що автомобіль, у якому журналіст Павло Шеремет їхав на роботу, вибухнув у центрі Києва близько 7:45 ранку 20 липня 2016 року.

Слідство в цій справі триває. У грудні 2019 року було оголошено підозру у вбивстві особам, пов’язаним із волонтерським рухом та зоною АТО: зокрема, Андрію Антоненку, Юлії Кузьменко та Яні Дугарь. Антоненко та Кузьменко підозрюються в закладанні вибухівки та здійсненні вибуху. Вже п’ятий місяць вони перебувають за ґратами.

Раніше «Слідство.Інфо» повідомляло, що найближчими днями поліція завершить розслідування у справі Шеремета й передасть його матеріали до прокуратури. Далі прокуратура вирішуватиме, чи зібраних доказів достатньо, щоб передати справу до суду.

Більше про докази у справі Шеремета — у відеоблозі «Таємниці Слідства».