Партію «За майбутнє», яку очолює товариш Ігоря Коломойського Ігор Палиця, на 100 тисяч гривень профінансувала пов’язана з групою «Приват» компанія «Міленіум 2018».

Про це «Слідство.Інфо» довідалося з матеріалу руху «Чесно».

Як ідеться в публікації, у березні на партійний рахунок «За майбутнє» надійшов єдиний за весь перший квартал внесок — 100 тисяч гривень від ТОВ «Міленіум 2018». Основний вид діяльності цієї київської фірми — готельний бізнес, також вона спеціалізується, серед іншого, на торгівлі й оренді. За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ «Міленіум 2018» пов’язане з групою «Приват» Ігоря Коломойського й Геннадія Боголюбова.

«Чесно» зауважує, що один із двох співзасновників ТОВ «Міленіум 2018» — Євгеній Рувінський, керівник, засновник і бенефіціар низки підприємств у Києві та Дніпрі. У Верховній Раді 8-го скликання він працював на громадських засадах помічником нардепа від Блоку Петра Порошенка, ексголови Державної фіскальної служби Романа Насірова, котрого зараз судять за обвинуваченням у корупції. Як зазначає YouControl, декілька компаній, якими керує Рувінський, мають стосунок до групи «Приват».

Другий співзасновник ТОВ «Міленіум 2018», як пише видання, — Наталія Суммовська, яка є директоркою ПрАТ «Будівельно-фінансова компанія «Глобал естейтс» (також має стосунок до групи «Приват»; станом на 2016 рік власниками ПрАТ були безпосередньо Коломойський та Боголюбов, нині ж воно оформлене на офшорні фірми).

«Глобал естейтс», як зазначає «Чесно», володіє будівлею в центрі Києва — на вулиці Володимирській, 12. Це бізнес-центр «Міленіум», де, як стверджують журналісти Bihus.Info, розташований офіс Коломойського (туди в березні цього року приїжджав мажоритарник від «Слуги народу» Олександр Дубінський, котрого пов’язують з олігархом). Саме в цьому бізнес-центрі, повідомляє видання, віднедавна зареєстрована партія «За майбутнє» (в офісі 302), а її сусідом є УКРОП (винаймає офіс 307).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінансування «Слуги народу»: понад 30 мільйонів від фігурантів кримніальних проваджень

Також, як зауважує «Чесно», ТОВ «Міленіум 2018» не вперше дає кошти політичним силам. Так, 2019 року фірма профінансувала загалом на 2,35 мільйона гривень партію УКРОП, членом президії якої донедавна був народний депутат Ігор Палиця. У першому кварталі 2020-го компанія зробила на користь цієї партії два внески на суму 200 тисяч гривень.

За даними видання, ТОВ «Міленіум 2018» в один день зробило відразу два транші по 100 тисяч гривень кожен: один — УКРОПу, інший — «За майбутнє».

Зауважимо, що 29 серпня 2019 року у Верховній Раді 9-го скликання створили депутатську групу «За майбутнє». Як повідомляє «Чесно», до неї увійшли 23 народні депутати-мажоритарники, котрі були представниками різних політичних сил — від ексрегіоналів, членів партій «Відродження», УКРОП та «Наш край» до колишніх БППшників і «нарфронтівців». Більшість із них є фігурантами антикорупційних розслідувань. Співголовами депутатської групи обрали нардепа-мажоритарника зі Львівщини, очільника УКРОПу Тараса Батенка та мажоритарника з Хмельниччини, ексголову партії «Відродження» Віктора Бондаря. У травні 2020 року депутати із «За майбутнє» заявили про створення однойменної партії на чолі з «найкращим другом» олігарха Ігоря Коломойського — Ігорем Палицею.

Як раніше розповідало «Слідство.Інфо», партія блогера Анатолія Шарія минулого року отримала пожертв на загальну суму шість мільйонів гривень. Серед донорів партії ми виявили матір одіозних ексрегіоналів — братів Кацуб, бізнесменів з Харківської області, громадських активістів та людей, які ще нещодавно шукали роботу.