Новий заступник керівника Офісу президента Олег Татаров разом із сім’єю мав майже 17,5 мільйона гривень доходу у минулому році, а також сотні тисяч доларів, євро та гривень заощаджень. Водночас, як ми з’ясували, кілька років тому суд намагався стягнути з Татарова близько 28 тисяч гривень за комунальні послуги. Пізніше чоловікові вдалося оскаржити цей наказ, пояснивши, що комунальники начебто неправильно нараховували заборгованість через наявність у нього субсидії.

Про це йдеться у матеріалі «Слідства.Інфо» «Надійний професіонал Татаров».

5 серпня, коли з’явився указ президента Володимира Зеленського про призначення колишнього високопосадовця МВС часів Майдану заступником керівника Офісу президента, останній подав декларацію як кандидат на цю посаду.

Судячи з документу, ще за часів роботи в МВС він став власником двох земельних ділянок на Київщині сукупною площею 2,8 тисячі квадратних метрів. Також він задекларував дві квартири, чотири машиномісця та нежитлове приміщення у Києві, які його сім’я нещодавно придбала. Зокрема, у столичному житловому комплексі бізнес-класу під назвою «Парк-хол Горький» від забудовника «Укрбуд» він з 2018 року володіє нежитловим приміщенням на понад 30 квадратів та двома парковками. Розміщений цей комплекс у центральній частині столиці, в Голосіївському районі. Нині квадрат житлової площі там продають в середньому за ціною від 1,5 до 3 тисяч доларів.

Татаров володіє позашляховиком Mercedes-Benz GLS 350 2017 року випуску. Разом із родиною він у минулому році заробив майже 17,5 мільйона гривень, а також мав 400 тисяч доларів, 250 тисяч євро та 950 тисяч гривень заощаджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Темна справа» Гриняка: як генерал Нацгвардії координував розгін майданівців

При цьому, як довідалося «Слідство.Інфо», у жовтні 2017 року Деснянський районний суд Києва видав наказ стягнути з Татарова майже 28 тисяч гривень на користь «Київенерго» за комунальні послуги. Щоправда, ексміліціянт оскаржив це рішення, зауваживши, що в нього відсутня заборгованість. І в квітні 2018 року суд скасував цей наказ. Захисниця Татарова у суді заявила, що комунальники неправильно нараховували заборгованість, оскільки у боржника начебто була оформлена субсидія. Представників «Київенерго» на тому судовому засіданні не було.

Нагадаємо, що 5 серпня президент Володимир Зеленський призначив Татарова заступником керівника Офісу Президента. Відповідатиме Татаров за правоохоронний напрям. Ми з’ясували, що за часів Майдану чоловік обіймав посаду заступника начальника Головного слідчого управління МВС і фактично був «обличчям» тодішнього МВС. Упродовж протестних дій у листопаді 2013-го — лютому 2014-го років він регулярно давав коментарі щодо «порушення громадського порядку» учасниками Євромайдану та розслідування пов’язаних з цими подіями кримінальних проваджень.

Також, як розповідало «Слідство.Інфо», після звільнення з міліції Татаров отримав адвокатське посвідчення і захищав у суді одіозних проросійських політиків Вадима Новинського та Андрія Портнова, а також кримського суддю Валерія Чорнобука, підозрюваного у держзраді.

Детальніше про ці та інші сторінки з біографії одіозного ексміліціянта, який став членом Офісу президента Зеленського, читайте у нашому матеріалі.