Майже 1 мільйон гривень з бюджету витратять на створення 20-хвилинного відеоролика про діяльність військовослужбовців Національної гвардії, яка входить до структури Міністерства внутрішніх справ, під час протидії COVID-19.

Про це повідомляє видання «Наші гроші» з посиланням на систему публічних закупівель Prozorro.

Як зазначає видання, держпідприємство «Центр захисту інформаційного простору України», яке підпорядковується Міністерству культури та інформполітики, 4 серпня уклало угоду на послуги з виробництва відеоролика за 947 тисяч гривень з компанією «Мейнстрім Пікчерз». Цей договір розрахований до кінця поточного року. Засновником і директором столичної фірми є член Української кіноакадемії, продюсер Артем Колюбаєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Костюми Нацгвардійцям за 15 млн грн пошиє фігурант низки кримінальних справ

За даними «Наших грошей», у фільмі повинні показати як українські нацгвардійці несли службу в умовах карантину, коли більшість громадян лишалася вдома. А саме, як вони забезпечували порядок, дотримання карантину, авіаційне переміщення лікарів для отримання досвіду боротьби з вірусом, транспортування медичних засобів захисту, обладнання і тестів на коронавірус з Китаю тощо.

«Відеоматеріал за допомогою документальних зйомок і коментарів учасників подій має хронологічно показати основні етапи проведення карантинних заходів і суміжних подій та аспекти військової служби, на які вплинули введені обмеження», — зауважують у виданні.

Як раніше розповідало «Слідство.Інфо», структури МВС провели публічних закупівель на понад 600 мільйонів гривень у межах протидії коронавірусу. Активісти Центру протидії корупції вказують на ймовірні зловживання у цих закупівлях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Під COVID: Кабмін виділив на доплати поліцейським понад 2 мільярди гривень