Митрополит Переяславський та Вишневський Православної церкви України Олександр Драбинко володіє двома квартирами у столиці, двома будинками (у Києві й передмісті) та автомобілем Toyota Land Cruiser.

Про це ідеться в матеріалі «Слідства.Інфо» «Із собою в могилу я це все не заберу»: як живуть та пояснюють статки керівники ПЦУ та УГКЦ.

Уся нерухомість Драбинка — не бюджетного сегменту. Так, одна з квартир архієрея, площею у 86 квадратних метрів, знаходиться в елітному житловому комплексі на Печерську, біля будівлі Центральної виборчої комісії. На вторинному ринку таке житло коштує близько 5,3 млн грн. Інша квартира, 202-метрова в житловому комплексі «Ліко-Град 3» у Голосіївському районі, на вторинному ринку оцінюється ще дорожче — у 7,6 млн грн.

Будинки митрополита мають сукупну площу в майже 1000 кв.м. Перший — на 545 кв.м — знаходиться на столичному Печерську. Що примітно, там Драбинко сусідить із настоятелем Києво-Печерської лаври, відомим своєю проросійською риторикою митрополитом Павлом. Між ним і Олександром — затяжний конфлікт.

Другий будинок архієрея знаходиться в елітному котеджному містечку «Хутір Ясний» у передмісті Києва. Такий будинок площею 431 кв.м оцінюється щонайменше у 24 мільйони гривень.

Їздить владика на позашляховику Toyota Land Cruiser 2018-го року випуску. На вторинному ринку таке авто оцінюється приблизно у 2 мільйони гривень.

Походження свого майна Драбинко пояснив так: «щось було подаровано, щось придбано, щось, згідно заповіту митрополита Володимира (Сабодана), перейшло мені у спадок. У селі Ходосівка (Хутір Ясний) будинок був куплений мною. Точніше, була куплена земля, там стояв недобудований будинок. Я його добудував і там проживаю».

Що ж стосується кількості дорогих об’єктів, то архієрей запевнив, що має намір заповісти все своєму монастирю. «Я з собою до могили цього всього не заберу, — сказав він журналісту «Слідства.Інфо». — Воно залишиться монастирю, в якому я є настоятелем».

Матеріал про статки представників керівництва Православної церкви України та Української греко-католицької церкви, так само як і стаття про найбагатших священнослужителів Російської православної церкви в Україні вийшов у рамках проєкту «Золото церкви». У ньому журналісти «Слідства.Інфо» досліджують матеріальну складову життя представників трьох найбільших українських церков.