Департамент освіти міста Маріуполя неефективно витратив майже 13,5 мільйонів гривень, вважають аудитори. Бюджетні гроші, зокрема, пішли на недозаповнені учнями шкільні заклади та штучно завищену кількість працівників. 

Про це “Слідство.інфо” дізналося зі звіту Державної аудиторської служби України, який оприлюднили 10 січня. 

Аудит встановив, що протягом 2017-2019 років Маріуполь неефективно витрачав кошти через несвоєчасність оптимізації мережі закладів освіти. Так, тільки на фінансування трьох недостатньо заповнених шкіл пішло понад 13 мільйонів гривень. З них 10 мільйонів отримали від держави як освітню субвенцію.

Витяг з аудиту

До того ж деякі деякі заклади “роздували” свої штатні розписи, збільшуючи адміністративний склад. На це пішло понад 250 тисяч гривень, які заклади не використовували.

“У них школи з низькою наповнюваністю класів. При цьому ми тримаємо той самий штат вчителів (як у закладах із повною наповненістю — РЕД.) і так само сплачуємо за комуналку”, — заявила в коментарі “Слідству.Інфо” Ганна Антіпова, фахівець Державної аудиторської служби, яка проводила перевірку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ “Освітяни народу”: Хто з навчальної галузі проходить до нового парламенту

Нагадаємо, раніше “Слідство.Інфо” повідомляло, що аудит Рахункової палати виявив нестачу 24,3 тисяч гектарів землі, які перебувають в управлінні Міністерства освіти і науки України. Частина цих ділянок, зазначають аудитори, нині вже “фактично втрачена”. Зокрема, через те, що на деяких землях звели приватні забудови.