Трьох київських поліцейських, які утримували людину в гаражі, вимагаючи в неї хабар, Голосіївський районний суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт із відстороненням від посади на 2 місяці. Водночас представники прокуратури просили суд узяти підозрюваних під варту.

Про це «Слідству.Інфо» повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

«Усім трьом обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від посад на 2 місяці», — зауважили нам у пресслужбі Київської міської прокуратури й додали, що прокуратура клопотала про взяття підозрюваних під варту.

Як стало відомо раніше, слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили заступника начальника відділу кримінальної поліції та двох оперуповноважених одного з управлінь Нацполіції Києва на вимаганні й одержанні хабаря. За нього поліцейські мали відмовитись від розслідування злочину — зберігання в гаражі бурштину.

Спікерка Державного бюро розслідувань Ольга Чиканова повідомляла, що поліцейські утримували людину в гаражі. «За попередньою інформацією, працівники поліції утримували громадянина України у межах гаражного кооперативу», — повідомила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зґвалтування в Кагарлику: 5 поліцейських постануть перед судом

Також, як зазначили у Київській міській прокуратурі, спершу правоохоронці вимагали у громадянина 1 тисячу доларів щомісячного платежу. Однак, зустрівшись для отримання першого платежу, почали вимагати 3 тисячі доларів.

Поліцейських затримали 11 грудня під час одержання частини хабаря в сумі 2,5 тисяч доларів.

Раніше «Слідство.Інфо» розповідало, що одеський поліцейський Ілля Ковальов, який збив напідпитку двох людей, відбувся іспитовим терміном. Київський райсуд Одеси визнав його винним у порушенні правил дорожнього руху, утім, звільнив від відбування покарання з іспитовим терміном в один рік.