Київський райсуд Одеси визнав поліцейського Іллю Ковальова винним у порушенні правил дорожнього руху. На початку року він напідпитку зніс своїм автомобілем шлагбаум і травмував двох людей. Відповідно до вироку суду, поліцейський відбувся іспитовим терміном в один рік.

Про це йдеться у вироку суду від 2 грудня, передає «Ізбірком».

Суд ухвалив призначити Іллю Ковальову покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки, з позбавленням права керування транспортними засобами на два роки. Щоправда, реальний термін йому замінили іспитовим (випробувальним) строком на 1 рік. Упродовж цього часу він зобов’язаний періодично приходити на реєстрацію й повідомляти про зміну місця проживання.

Як зазначається у вироку, суд взяв до уваги щире каяття поліцейського та його сприяння на час проведення слідства. Також Ковальов має сплатити потерпілим по 46 тисяч гривень матеріальної шкоди, і ще по 30 тисяч — моральної шкоди. Ще понад чотири тисячі гривень поліцейський має сплатити за роботу експертів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасники штурму Харківської ОДА у 2014 році відбулися іспитовими термінами

Подія трапилася 19 січня цього року. Близько 17 години Ковальов на своїй автівці зніс шлагбаум поблизу торгового центру та наїхав на подружжя. Чоловіка й дружину у важкому стані доставили до лікарні. Як зазначає «Ізбірком», на момент ДТП Ковальов був у нетверезому стані.

Як з’ясувало «Слідство.Інфо», у серпні цього року Ковальов подав майнову декларацію перед звільненням.

Нагадаємо, улітку «Слідство.Інфо» розповідало про сєвєродонецького поліцейського Олексія Конєва. Його дружина Дар’я звинувачує чоловіка в тому, що він скинув її з балкона четвертого поверху. Жінка потрапила до лікарні з численними травмами. Обставини цієї події вже з’ясовує Державне бюро розслідувань: слідчі відкрили кримінальне провадження щодо ймовірного замаху на вбивство.