Колишній завод «Більшовик» за понад 1,4 мільярда гривень викупила фірма, пов’язана із оточенням мільярдера Василя Хмельницького.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося з відкритих джерел.

У середу, 27 жовтня, завершився аукціон із продажу «Першого київського машинобудівного заводу» (раніше — завод «Більшовик», — ред.), організований Фондом держмайна. Його головним активом називають земельну ділянку площею близько 35 гектарів поблизу метро «Шулявська» у Києві.

Найбільшу суму на аукціоні запропонувала компанія «Дженерал Комерс», яка врешті і стала переможцем. Як довідалося «Слідство.Інфо» з відкритих джерел, цю компанію створили понад 3 роки тому. Її статутний капітал — понад 4 тисячі гривень.

Левовою часткою фірми володіє киянин Володимир Долгополов. Він також вказаний співвласником компанії з управління активами «ЮДП Ессет Менеджмент». Остання фігурує серед засновників фірми «Юкрейніан Девелопмент Партнерс», де одним з бенефіціарів є Василь Хмельницький. Зрештою, бізнесмен підтвердив, що є співінвестором придбання заводу. З його слів, іншими співінвесторами стали бізнесмени Олексій Баранов та Андрій Іванов.

За даними видання «НВ Бізнес», в аукціоні також брали участь фірма «Інвест Новація» Степана Черновецького та девелоперська компанія каскад Віталія Хомутинніка.

Зауважимо, що Василь Хмельницький — ексдепутат від Партії Регіонів, який голосував за диктаторські закони 16 січня. Нині він більш відомий як засновник інвестиційної групи UFuture. Видання Forbes його статки оцінює у 310 мільйонів доларів і ставить його на 29 місце у рейтингу українських багатіїв.

Головне фото — Facebook-сторінка Василя Хмельницького