У травні 2020 року Управління капітального будівництва Одеської облдержадміністрації довірило побудову п’яти амбулаторій сімейної медицини за понад 330 мільйонів гривень компанії «Містобудпроект —18», на яку працюють лише дві людини.

Про це повідомляє «Ізбірком» із посиланням на дані публічного модуля аналітики BI Prozorro.

Загалом, повідомляє видання, управління Одеської ОДА уклало договори з «Містобудпроект—18» на 332,98 мільйонів гривень. Компанію зареєстрували менше, ніж два роки тому, її керівник — Олексій Просандєєв, депутат від «Радикальної партії» міста Вишневого на Київщині.

У штаті компанії зазначаються лише директор та інженер із проектно-кошторисних робіт. Останній працює за сумісництвом. Із обладнання у фірми є сходи, цебро (велика металева посудина) та ручний каток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після перевірок аудиторів на Одещині скасували закупівель на понад 1 мільярд гривень

Зазначимо, що у всіх п’яти об’єктах «Містобудпроект—18» планує залучати одного й того ж субпідрядника — фірму «Абсолют—Клімат». У штаті цієї компанії, зазначає видання, є директор, виконроб, головний інженер, три монтажника систем вентиляції, електрозварювальник, електромонтажник і два покрівельника. У такому складі субпідрядник має побудувати до кінця року п’ять амбулаторій — виконати загальні будівельні роботи, облаштувати систему подачі води й каналізацію, систему опалення та все інше, аж до оснащення амбулаторії меблями й інвентарем. 

Окрім цього, компанія «Абсолют—Клімат» фігурує у кримінальному провадженні щодо розтрати бюджетних коштів при будівництві акушерського відділення в одному з пологових будинків Києва.

Також «Слідство.Інфо» нещодавно повідомляло, що реконструкцією готелю Міністерства внутрішніх справ займеться компанія, яка фігурує в розслідуванні поліції щодо розтрати бюджетних грошей. МВС має намір заплатити їй понад 37 мільйонів гривень.