Народний депутат від “Слуги народу” Олександр Дубінський розповів, що передав міністру внутрішніх справ Арсену Авакову матеріали щодо начебто стеження за високопосадовцями США журналістами “Слідства.Інфо”.

Про це Олександр Дубінський повідомив у коментарі нашій редакції. 

“Документи стосуються найвищих посадових осіб Сполучених Штатів Америки, включаючи генпрокурора США, деяких сенаторів, офіційних осіб Держдепу, за якими ведеться слідкування, в тому числі за допомогою так званих “квазімедіа”, грантових організацій, які отримують фінансову підтримку, наприклад, “Слідство.Інфо”, сказав він.

Усі документи, які начебто вказують на можливе стеження журналістами за іноземними держслужбовцями, він передав особисто міністрові внутрішніх справ Арсену Авакову. “Вчора я був на прийомі в Арсена Авакова, безпосередньо йому передав усі матеріали про вашу в тому числі незаконну діяльність”, додав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Авакова взялися за роботу журналістів “Слідства.Інфо”

Напередодні, 3 березня, Міністерство внутрішніх справ заявило, що Національна поліція розслідує кримінальне провадження  про стеження за чиновниками США в Україні за матеріалами, які Дубінський передав очільнику МВС.

Нагадаємо, наприкінці січня Олександр Дубінський провів пресконференцію, під час якої звинуватив редакцію “Слідство.Інфо” у шпигуванні за посадовими особами США. На підтвердження своєї заяви він продемонстрував запит нашої агенції. У цьому запиті журналісти питали нардепа про його зустрічі з фігурантами справи про імпічмент Трампа. Зокрема, з Рудольфом Джуліані, персональним адвокатом Трампа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Слідство.Інфо” застерігає депутата Дубінського від тиску на агенцію

У свою чергу “Слідство.Інфо” виступило з заявою, де розцінило дії народного депутата як тиск на журналістів та поширення неправдивої інформації. Редакція, яка є частиною міжнародної мережі розслідувачів OCCRP, з першого дня стежить за історією навколо спроб президента США Дональда Трампа тиснути на українських посадовців та політиків щодо розслідування справи проти його політичного конкурента. Зокрема, ми опублікували розслідування, яке виявило роль деяких українських посадовців та впливових людей у цій справі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Дубінський поповнив свій автопарк ще 4 елітними автівками