Міністерство фінансів США внесло до санкційного списку народного депутата України від «Слуги народу» Олександра Дубінського.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося із повідомлення на офіційному сайті Міністерства фінансів США від 11 січня.

Як ідеться у повідомленні, до цього списку український нардеп потрапив через втручання у вибори в Штатах. Також у списку фігурує низка інших українських громадян та медіакомпаній, здебільшого пов’язаних зі ще одним нардепом Андрієм Деркачем. Останнього внесли до санкційного списку Міністерства фінансів США ще у вересні 2020 року, використавши щодо нього таке формулювання: російський агент з більш ніж десятирічним стажем. Сам Деркач звинувачення відкидав і називав їх «помстою». Окрім того, санкції ввели проти екснардепа-втікача Олександра Онищенка.

Зауважимо, що Олександр Дубінський разом з Андрієм Деркачем у листопаді 2019 року давали спільну пресконференцію під назвою «Нові факти про міжнародну корупцію, Burisma та схему доведення України до банкрутства».

Під час цієї пресконференції Дубінський заявив, що Генпрокуратура (нині — Офіс Генпрокурора) начебто приховує дані про підозру ексміністру екології та співвласнику української газовидобувної компанії Burisma Миколі Злочевському. У цій підозрі, зі слів Дубінського, згадується Хантер Байден — син ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена, який нещодавно був обраний на посаду президента США.

У травні 2020 року нардеп Деркач давав іще одну пресконференцію, на якій оприлюднив аудіоматеріали, котрі, за його словами, можуть свідчити про вплив Джо Байдена на п’ятого президента України Петра Порошенка. Як писало видання «Українська правда», на цій пресконференції був також присутній експрокурор Костянтин Кулик. Як свідчить повідомлення на сайті Міністерства фінансів США, останній також потрапив до санкційного списку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Румунський шлях Дубінського до паспорта ЄС

Як повідомляв Центр протидії корупції (ЦПК), Печерський райсуд Києва зобов’язав гепрокурорку Ірину Венедіктову відкрити кримінальні провадження «щодо ймовірного скоєння державної зради» Дубінским та Деркачем.

Раніше ми розповідали, що ЦПК звернувся до різних міжнародних організацій щодо запровадження персональних санкцій проти Олександра Дубінського. Також ЦПК надіслало заяви та звернення щодо ймовірних зловживань народного депутата до українських правоохоронних і контролюючих органів, а також банківських установ.