Вячеслав Стрелковський, якого у медіа називають «королем обналу», а також його ексдружина Діана, починаючи з 2014 року, неодноразово перетинали адмінкордон між Херсонською областю та нині анексованим Кримом. Також з півострова колишнє подружжя неодноразово літало до Росії.

Про це йдеться у розслідуванні «Російський прихисток Буданова».

За інформацією «Слідства.Інфо», будинок у селі Хотів, де проживали помічниця президента Зеленського Марія Левченко, її чоловік — донедавна заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі та очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов, належить Діані Стрелковській. Вона — колишня дружина Вячеслава Стрелковського, якого медіа називають бенефіціаром податкових «скруток» у Києві та «королем обналу».

Діана Стрелковська володіє двома автівками, які мають російські номери — Skoda Octavia, та мінівеном Mercedes V250 2016 року випуску. Як вдалося зʼясувати, у квітні 2021 року вона продовжила страховку на мінівен, що може свідчити про регулярне користування автівкою. На цих же авто Стрелковська отримала кілька штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Журналісти отримали інформацію про перетин адмінкордону між Херсонською областю і Кримом Діаною Стрелковською щонайменше 8 разів, починаючи з 2014 року. Також, відовідно до документів, які є у розпорядженні редакції, Стрелковська у 2019 році літала з напряму Сімферополя до Санкт-Петербурга та у зворотньому напрямку.

Окрім цього, неодноразово відвідував анексований півострів і сам Вячеслав Стрелковський. За інформацією від джерел «Слідства.Інфо», чоловік вже після анексії перетинав адмінкордон між Херсонською областю та анексованим півостровом щонайменше 12 разів. Також Стрелковський у 2019 році літав з Сімферополя до Санкт-Петербурга і Москви, та повертався за цим же маршрутом. Такі дії експодружжя можуть містити ознаки адміністративного правопорушення щодо ймовірного порушення процедури перетину українського кордону.

Цікаво, що під час одного з перетинів адмінкордону між Херсонською областю та Кримом, Стрелковські використовували автівку, що, за українськими документами, зареєстрована на одну із фірм Діани Стрелковської. Вячеслав Стрелковський, за даними джерел журналістів,  користувався цією автівкою під час перетину кордону ще щонайменше двічі.

Зазначимо, за інформацією джерел журналістів «Слідства.Інфо», у липні 2015 року Діана Стрелковська отримала російський паспорт в так званих російських органах Кримського півострова. У той же день російський паспорт там само отримав і Вячеслав Стрелковський, її колишній чоловік та бізнес-партнер. Журналісти також виявили, що через майже три роки, у березні 2018-го, Стрелковські в один день отримали також російські закордонні паспорти.

Примітно, що відповідно до українського реєстру судових рішень, у 2014-му Діана та Вячеслав Стрелковські розірвали шлюб. Однак у своїх заявах на отримання російського паспорта обоє вказують інформацію про наявність шлюбу між ними. Тож, ймовірно, за російським законодавством вони досі можуть бути одружені.

Головне фото: «Суспільне Крим»