Колишній голова Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк 30 квітня виїхав з України до Брюсселя й відтоді не повертався. 

Про це журналісту Слідства.Інфо стало відомо під час судового засідання 19 серпня.

На думку слідства, таким чином він ухиляється від слідства.

Про те, що Дмитро Вовк перебуває за кордоном, повідомив прокурор САП Віталій Пономаренко з посиланням на дані Держприкордонслужби. Також він звернувся до суду з проханням обрати ексголові Нацкомісії запобіжний захід заочно. Обвинувачення наполягає на триманні під вартою, тобто підозрюваного повинні затримати, щойно він повернеться в Україну. 

За словами прокурора, 14 серпня колишнього голову Нацкомісії оголосили в міжнародний розшук. Натомість адвокатка Вовка Ірина Одинець заперечила це. Вона зауважила, що на сьогодні Інтерпол не оголошував її підзахисного в розшук. Крім того, за її словами, Вовк — не статусі підозрюваного, адже повідомлення про підозру отримав не він особисто, а неуповноважена особа.

Суддя Солом’янського районного суду Києва Олена Курова оголосила перерву у засіданні до 20 серпня.

Адвокатка Вовка Ірина Одинець (на фото) зауважила, що на сьогодні Інтерпол не оголошував її підзахисного в розшук. Крім того, за її словами адвокатки, Вовк — не статусі підозрюваного, адже повідомлення про підозру отримав не він особисто, а неуповноважена особа. Василь Бідун, Слідство.Інфо

Розслідування справи «Роттердам+» триває з 2017 року. Як встановило слідство, Нацкомісія в березні 2016-го під тиском представників приватних теплогенеруючих компаній включило у формулу розрахунку ціни на електроенергію неіснуючі видатки. А саме — витрати нібито на доставку вугілля в Україну з Європи. Це, своєю чергою, призвело до необґрунтованого зростання тарифів.

Сам підозрюваний Дмитро Вовк назвав справу «розкрученою медійно-юридичною бульбашкою».

Двом іншим фігурантам справи, колишнім членам Нацкомісії, вже обрали запобіжні заходи й відпустили під застави. 

Члена Нацкомісії Тараса Ревенка, якого підозрюють у причетності до схеми, 12 серпня суд відпустив під заставу в майже 2 мільйони гривень.

Колишньому члену Нацкомісії Володимирові Євдокімову суд обрав запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення застави 1,9 мільйона гривень, попри те, що прокурори клопотали про 50 мільйонів. Він вийшов із СІЗО під заставу 13 серпня. Кошти внесли його родичі. 

НАБУ повідомило про підозри шістьом посадовцям, які фігурують у справі так званої формули «Роттердам+» 8 серпня.

Що таке «Роттердам+», навіщо його запроваджували і як сталося так, що формула, покликана стабілізувати ринок електроенергії, призвела до мільярдних збитків — читайте в матеріалі Слідства.Інфо «Збитки на 19 мільярдів: що відомо про схему «Роттердам+».