Сьогодні, 28 вересня, президент Володимир Зеленський призначив до складу Національної ради з питань антикорупційної політики  Олега Татарова — заступника керівника Офісу Президента України, який раніше був адвокатом чиновників часів Януковича Андрія Портнова та Вадима Новинського.

Про це «Слідство.Інфо» дізналося з указу президента на сайті.

Із серпня поточного року Олег Татаров обіймає посаду заступника керівника Офісу Президента України. За часів Революції Гідності чоловік працював заступником начальника Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ. В ході протестних дій у листопаді 2013-го — лютому 2014-го років він регулярно давав коментарі щодо «порушення громадського порядку» учасниками Євромайдану та розслідування пов’язаних із цими подіями кримінальних проваджень. 

Раніше ми вже писали розлогий матеріал про Татарова. У ньому йшлося, зокрема, про те, як теперішній заступник керівника Офісу Президента України під час подій Майдану запевняв, що міліціонери не використовують вогнепальну зброю. Також Татаров як адвокат виступав в інтересах проросійських політиків Андрія Портнова й Вадима Новинського та захищав суддю Валерія Чорнобука, який, за версією слідства, після окупації Криму допомагав місцевим судам перейти на роботу за російськими законами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник Єрмака Татаров вимагав для Стерненка підозри, яка передбачає довічне ув’язнення — документ

Ще одним членом Ради став Максим Грищук — перший заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. З серпня поточного року, після відставки Назара Холодницького, він виконує обов’язки голови САП.

Нагадаємо, що раніше Татаров оскаржив своє звільнення з посади в МВС. У позові до міністерства та особисто Арсена Авакова він зумів переконати суддів Окружного адмінсуду Києва, що рапорту, який начебто став підставою для його звільнення з посади, він насправді не подавав. Обґрунтованість цього рішення згодом підтвердили апеляційний і касаційний суди. Тим часом, як констатували судді, Міністерство внутрішніх справ їхнє прохання надати документи проігнорувало. Не надало МВС, зокрема, згаданого рапорту, який підтвердив би законність звільнення Татарова.