ТОВ «Архітектурно-конструкторське бюро «Південь-буд та ТОВ «Євробудкомплект» отримують підряди на мільйони гривень у державних замовників у Запоріжжі. Ці компанії пов’язані з депутатом Запорізької міської ради Сергієм Бріциним. У одній з них він навіть працює електромонтажником. Ця компанія ремонтувала генікологічне відділення в лікарні міста за майже 14,5 млн грн. Сам депутат у 2022 році задекларував понад  $300 тис. збережень та золотий годинник.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо». 

Одним з депутатів Запорізької міської ради є Сергій Бріцин. Він входить в депутатську фракцію «ПАРТІЯ ВОЛОДИМИРА БУРЯКА «ЄДНАННЯ» — це партія ексміського голови Запоріжжя Володимира Буряка. Бріцин став депутатом у листопаді 2021 року замість Олексія Нікіфорова, який склав з себе депутатські повноваження. 

Сергій Бріцин / фото з Facebook депутата

Як зазначено на сайті міської ради, Бріцин займається підприємництвом. Ім’я та прізвище Сергія Бріцина можна знайти серед учасників, керівників чи бенефіціарів дев’яти компаній. Більшість з них розташована у Запоріжжі.

Одною з таких компаній є ТОВ «Архітектурно-конструкторське бюро «Південь-буд». Бріцин є кінцевим бенефіціаром цього бізнесу, який займається діяльністю в сфері архітектури. Наприклад, ця компанія доволі часто виграє тендери у державних замовників у Запоріжжі на розробку кошторисної документації та авторський нагляд за будівельними роботами.

За весь 2022 рік компанія перемогла на закупівлях, очікувана вартість яких складала 5,8 млн грн, за 2023 рік — 13,2 млн грн, а у 2024 — майже 300 тис. грн. 

Також Бріцин у своїй декларації вказує, що працює електромонтажником у ТОВ «Євробудкомплект» та отримує за це гроші. Цю компанію зараз контролює Олександр Опрєв — бізнес-партнер Бріцина. Чоловіки разом заснували ТОВ «Укрспецсвітло».

Скриншот з декларації Сергія Бріцина

Компанія «Євробудкомплект» займається будівельними роботами. У цієї компанії часто замовляють послуги державні органи у Запоріжжі. У 2022 році компанія підписала угод, очікувана вартість яких склала 18,5 млн грн, а у 2023 — майже 5 млн грн.

Наприклад, компанія займалася реконструкцією гінекологічного відділення лікарні №8 Запорізької міської ради за майже 14,5 млн грн

До слова ТОВ «Архітектурно-конструкторське бюро «Південь-буд», яку контролює Бріцин, займалася розробкою кошторисних документів для проведення ремонтних робіт цього гінекологічного відділення.

Помічниця депутат Тетяна Даниленко повідомила журналістам «Слідства.Інфо», що Бріцин зараз хворий та має багато роботи, тому відповісти на запитання журналістів не зможе.

Бріцин декларує, що у 2022 році має збереженими 280 тисяч доларів та 45 тисяч євро. Ще у декларації депутата вказано, що він володіє з 1999 року золотим годинником «14К gold R 6090» за 205 тис. грн та у 2022 році купив «Audi Q2» 2018 року випуску за 825 тисяч гривень. 

Читайте також: З компанією Розенблата судяться прокурори. Вимагають повернути гроші за будівельні роботи