В українській тюремній системі виявили вже чотири випадки інфікування коронавірусом, більшість хворих — співробітники.

Про це повідомляє Департамент з питань виконання кримінальних покарань на своїй сторінці у Facebook.

У відомстві зазначають, що троє з чотирьох інфікованих — працівники установ Державної кримінально-виконавчої служби. Ще один інфікований наразі перебуває під вартою.

Як розповідало раніше “Слідство.Інфо”, перший випадок коронавірусу в тюремній системі виявили наприкінці березня. Симптоми вірусу помітили в засудженої при переведенні до чернівецької тюрми. Жінку відразу направили до лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Маски й рукавички: як захищені лікарі, які приймають хворих на COVID-19

Нагадаємо, станом на ранок 24 квітня в Україні вже зафіксовано 7647 випадків зараження коронавірусу, з них майже дві сотні — летальні. Найбільше інфікованих у Києві, а також у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях. Наша редакція проаналізувала хронологію інфікувань у райцентрі Монастириська на Тернопільщині, яке стало одним із епіцентрів поширення хвороби. І виявила, що стрімке поширення коронавірусу в цьому районі спричинила, передусім, відсутність підготовки до поширення пандемії.

Як раніше повідомляло “Слідство.Інфо”, Міністерство охорони здоров’я у декілька разів перебільшує можливості лабораторій тестувати на коронавірус. У МОЗ заявляють про здатність українських державних лабораторій щоденно опрацьовувати сотні, а в деяких випадках — навіть тисячі проб на коронавірус для ПЛР-тестів. За підрахунками фахівців і журналістів, цей показник є суттєво перебільшеним.