У Львівський обласний госпіталь ветеранів війни та репресованих, який обрали для госпіталізації пацієнтів з підозрою на COVID-19, не передали тест-систем для визначення вірусу.

Про це “Слідство.Інфо” дізналося з відповіді на запит за 25 березня.

“В КНП КП “Львівський обласний госпіталь ветеранів війни та репресованих ім. Ю. Липи є в наявності 0 шт. тестів для експрес-діагностики для виявлення коронавірусу та ПЛР тестів у кількості 0 шт.”, повідомили “Слідству.Інфо”.

Також у госпіталі зазначили, що заклад має дев’ять апаратів для штучної вентиляції легень, які використовують для хворих коронавірусом пацієнтів.

Раніше очільник Львівської ОДА Максим Козицький назвав Львівський госпіталь ветеранів війни одним із закладів, куди прийматимуть людей з підозрою на коронавірус. Тож нині всіх пацієнтів закладу, які раніше там лікувалися, виписали. Увечері 24 березня Львів отримав партію тест-систем для визначення коронавірусу. Окрім цього, на Львівщині, відповідно до даних з Prozorro, раніше придбали понад 300 засобів для його діагностики. Утім, у шпиталь вони ще не потрапили. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Коронавірус: що не так з тестуванням

У коментарі для “Слідства.Інфо” у медичному закладі відповіли, що справді досі не отримували жодних тестів для визначення вірусу та порадили звертатися до Департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації. У відомстві наразі не відповіли на звернення журналістів. Редакція очікує на коментар. 

Загалом станом на 25 березня українські медичні заклади закупили через майданчик держзакупівель Prozorro понад 11 тисяч тест-систем для виявлення коронавірусу на загальну суму близько 3,6 мільйонів гривень.