Секретаріат Кабінету міністрів придбає ліцензії на антивірусне програмне забезпечення для комп’ютерів на суму понад 3,4 мільйона гривень у компанії, яка є фігурантом кримінальних проваджень.

Про це “Слідство.Інфо” дізналося з майданчика державних закупівель Prozorro.  

Відповідно до закупівлі, компанія “Софтліст” поставить секретаріату Кабміну 10 різних видів захисного програмного забезпечення з ліцензіями до кінця 2021 року загальною вартістю понад 3 мільйони 408 тисяч гривень.

Утім, “Слідство.Інфо” дізналося, що “Софтліст” фігурує у декількох кримінальних провадженнях. Зокрема, у 2016 році Краматорське управління освіти закупило у цієї фірми на два мільйони гривень програмне забезпечення Microsoft Windows для навчальних закладів. Згодом, як вважають правоохоронці, виявилося, що компанія насправді продала неліцензійне забезпечення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Академія МВС віддасть мільйони фірмі, яку підозрюють у фіктивності

Окрім того, у 2019 році столичні правоохоронці також розпочали розслідування щодо заволодіння бюджетних коштів у розмірі 6,5 мільйона гривень, у якому також фігурувала “Софтліст”. За версією київської прокуратури, компанія “Телекарт” продала комп’ютерне обладнання комунальному підприємству “Інформатика” на 23 мільйони гривень. Як ідеться в ухвалі суду, йдеться про спеціальний обчислювальний комплекс виробництва Об’єднаних Арабських Еміратів. Однак, як встановили правоохоронці, насправді “Телекарт” придбала комплекс у “Софтліст” за 20 мільйонів гривень, яка, до слова, не мала ліцензії на постачання такого обладнання та, на думку правоохоронців, не купувала його за кордоном чи в Україні в офіційних постачальників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Примарні біткоїни і торговці мріями

Як розповідало раніше “Слідство.Інфо”, Національна поліція закупить понад сім тисяч комплектів одягу для своїх працівників на понад 16 мільйонів гривень. Постачальником хочуть обрати компанію, яка є фігурантом розслідування поліцейських. Кілька місяців тому Нацпол уже віддав цій фірмі майже таку ж суму.