Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) рекомендувала звільнити суддю Одеського апеляційного адмінсуду Дмитра Запорожана за спілкування з поліцейськими, під час якого він зухвало нахамив патрульним та назвав себе царем і богом.

Повідомлення про рішення палати вже є на сайті ради.

Як зазначають у ProSud, скаргу на суддю подали активісти Автомайдану. Її Вища рада правосуддя розглядала дев’ять місяців. Тепер ВРП у повному складі має вирішити, чи звільняти Дмитра Запорожана.

Нагадаємо, у січні 2019 року на незадекларованому Mercedes одеський суддя Дмитро Запорожан врізався в чужу автівку й утік з місця пригоди. Після ДТП зв’язатися з Запорожаном намагалися патрульні. Зустрівшись із поліцейськими, суддя брутально вилаяв їх, заявивши наостанок, що він — «цар і бог». Відео спілкування одеського судді з поліцейськими потрапило в інтернет і викликало широке обурення.

Зазначимо, що Приморський райсуд Одеси не притягнув Запорожана до відповідальності за пошкодження чужого автомобіля та закрив провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддю, який напідпитку насмерть збив людину, звільнено

Раніше «Слідство.Інфо» розповідало про суддю Шостого апеляційного адмінсуду Костянтина Бабенка, якого патрульні спіймали напідпитку. За версією правоохоронців, Бабенко порушив дорожні правила під час руху на повороті. На вимогу патрульних суддя не зупинився й надалі намагався втекти від них. Згодом інша суддя Бабенка виправдала.