Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) рекомендувала звільнити суддю Верховного суду Валентина Сердюка, якого у минулому році позбавили права керувати транспортними засобами на один рік та оштрафували на понад 10 тисяч гривень за нетверезе водіння. Наразі Сердюка відсторонили від здійснення правосуддя.

Повідомлення про рішення палати вже є на сайті ради.

Як повідомляє проект Prosud, саме факт нетверезого водіння суддею ліг в основу скарги експерта Центру політико-правових реформ Романа Куйбіди до ВРП.

З постанови Дарницького районного суду Києва від 17 травня минулого року ми дізналися, що Сердюк у березні минулого року близько опівночі приїхав на одну з київських заправок у стані алкогольного сп’яніння. Патрульні зафіксували у нього почервоніння обличчя, нестійку ходу і запах алкоголю з рота. Від огляду на стан сп’яніння Сердюк відмовився. У суді він переконував, що насправді не був за кермом, а на заправку його підвіз знайомий, який потім пішов на метро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як нетверезий суддя пояснював поліції, чому йому «треба додому»

Водночас двоє свідків підтвердили, що саме Валентин Сердюк тієї ночі керував автомобілем. Зваживши всі докази, Дарницький районний суд визнав Сердюка винним, оштрафував на 10,2 тисяч гривень і позбавив права керувати транспортними засобами на один рік.

Як зауважує Prosud, у разі, якщо це рішення підтримає весь склад ВРП, Сердюк стане першим суддею нового Верховного суду, звільненим за дисциплінарний проступок.

Раніше «Слідство.Інфо» розповідало, що дисциплінарна палата ВРП рекомендувала звільнити суддю Одеського апеляційного адмінсуду Дмитра Запорожана за спілкування з поліцейськими, під час якого він зухвало нахамив патрульним та назвав себе царем і богом.