Підозрюваного в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк екстрадували з Болгарії в Україну.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

“Сьогодні було завершено екстрадицію до України з Республіки Болгарія Олексія Москаленка (Левіна), якого підозрюють у причетності до нападу на Катерину Гандзюк. Щойно літак з підозрюваним на борту прибув до Києва”, — йдеться у повідомленні.

Також у СБУ зазначили, що Левіна тепер доправлять до ізолятора тимчасово тримання та оберуть запобіжний захід.

Раніше “Слідство.Інфо” повідомляло, що Олексія Левіна затримали 24 січня у Болгарії працівники місцевих правоохоронних органів спільно зі співробітниками Офісу Генерального прокурора та Служби безпеки України. Напередодні, 11 березня, болгарський суд ухвалив рішення про його екстрадицію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Гандзюк: Системне вбивство

Левіну оголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк взимку 2019 року. Та згодом у квітні Генпрокуратура змінила статтю. За версією офіційного слідства, він разом із головою Херсонської облради Владиславом Мангером організував замовлення нанесення тяжких тілесних Гандзюк, що спричинило смерть.

З грудня 2018 року Олексій Левін перебуває в розшуку.  У липні 2019 року стало відомо, що ГПУ зупинила слідство щодо Мангера і Левіна через те, що останній переховується від слідства. Він залишив Україну в серпні 2018 року, через два тижні після нападу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Гандзюк: Павловському оголосили підозру, на Херсонщині до 30 обшуків

“Слідству.Інфо” вдалося двічі отримати його свідчення. Першу розмову з ним оприлюднили у фільмі “Гандзюк: Системне вбивство”. Також протягом тривалого часу журналісти намагалися домовитися про зустріч з Олексієм Левіним – щоб записати повноцінне інтерв’ю. “Слідство.Інфо” направило йому список питань стосовно планування нападу на Катерину Гандзюк та його ймовірної ролі у цьому. Левін не вийшов на зв’язок, але надіслав аудіозапис зі своїми відповідями.