Фігуранту справи щодо нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк Ігореві Павловському оголосили нову підозру за низкою статтей, зокрема — у створення злочинної організації у Херсоні. По всьому місту проводяться обшуки.

Цю інформацію “Слідству.Інфо” підтвердив заступник генпрокурора Віктор Трепак.

За словами Трепака, Павловсього також підозрюють, зокрема, в умисному пошкодженні чужого майна, завданні легких тілесних ушкоджень, хуліганстві та інших правопорушеннях.

Окрім цього, наразі працівники прокуратури та Служби безпеки проводять обшуки по всьому Херсону. Як повідомив заступник генпрокурора, правоохоронці проведуть сьогодні, 20 січня, близько 30 обшуків, а також оголосять підозри іншим фігурантам. Деталей Трепак поки що не вказував. 

Правоохоронці під будинком Ігоря Павловського/ФОТО Мост

Як ідеться у повідомленні Офісу генерального прокурора, офіційне слідство вважає Павловського керівником цієї злочинної організації. Також правоохоронці зараз шукають додаткові докази у справі нападу на Катерину Гандзюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роль Павловського в нападі на Гандзюк: замовчував чи організовував?

Ігоря Павловського, нагадаємо, також підозрюють у замовчуванні підготовки злочину проти Катерини Гандзюк. Зауважимо, що раніше його підозрювали в організації нападу на неї. Утім, 17 квітня минулого року прокуратура “пом’якшила” статтю цьому фігуранту. Відтак у травні Шевченківський райсуд Києва відпустив Павловського під домашній арешт.

Водночас під час роботи над фільмом-розслідуванням “Гандзюк: системне вбивство” журналісти виявили, що він зідзвонювався з херсонськими правоохоронцями в день замаху на активістку й в інші важливі для розслідування дати.

Нагадаємо, що підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк в лютому 2019 року оголосили голові Херсонської облради Владиславу Мангеру. Інший організатор, за версією слідства, Олексій Левін нині перебуває в розшуку. Він отримав цей статус раніше, наприкінці 2018-го року. Та минулоріч у квітні Генпрокуратура змінила статтю.

Пізніше Мангеру і Левіну оголосили підозру в замовленні нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть Катерини Гандзюк.

У липні стало відомо, що ГПУ зупинила слідство щодо Мангера і Левіна через те, що останній перебуває в розшуку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Екскерівник поліції Херсонщини Мєріков став помічником голови Нацполу

Сама Гандзюк також вважала Мангера ймовірним замовником замаху на неї. Про це вона сказала “Слідству.Інфо” у своєму останньому інтерв’ю.

Крім того, серед підозрюваних у замовленні нападу на себе активістка називала й ексзаступника голови ОДА Херсонщини Євгена Рищука. “Слідство.Інфо” також отримало документи правоохоронців, які доводять, що Рищук міг бути причетним до незаконної вирубки 600 гектарів лісу. Саме публічну позицію Гандзюк щодо знищення насаджень офіційне слідство вважає основним мотивом нападу на неї.

Зазначимо також, що в травні 2019-го року Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо п’ятьох обвинувачених у безпосередньо нападі на Катерину Гандзюк. Вони визнали свою вину й почали співпрацювати зі слідством. Начебто саме після написання заяви про визнання вини їм змінили підозру з умисного вбивства на умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень. У червні суд оголосив вирок нападникам — вони отримали від 3 до 6,5 років за ґратами.