Молодшого інспектора відділу нагляду та безпеки Черкаської виправної колонії Андрія Бабцова засудили до шести років позбавлення волі — він придбав і планував продати канабіс в’язням. 

Про це йдеться у вироку Придніпровського райсуду Черкас від 19 серпня 2019 року. 

Як випливає із судових матеріалів, торік Бабцов придбав канабіс на автостанції Черкас. У листопаді 2018-го інспектор приніс в Черкаську виправну колонію №62 майже 11 грамів канабісу, який сховав у трусах. Але про це дізнався оперуповноважений, коли доглядав особисті речі в камері огляду працівників. 

У суді Бабцов заявив, що канабіс приніс для власного вжитку, просив звільнити його від відповідальності, адже нібито добровільно лікувався від наркоманії. Він також надав довідку з наркодиспансеру, але суд визнав її неналежним доказом.  

Оскільки Бабцов притягується до відповідальності вперше й має батьків-пенсіонерів з інвалідністю, суд засудив його до мінімального покарання за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу. Попри те, що санкція статті передбачає конфіскацію майна, судді вирішили, що підстав для цього немає. Крім того, Бабцова позбавили звання молодшого сержанта внутрішньої служби. 

У кого Бабцов придбав канабіс і кому планував його продати, слідство не встановило. 

У черкаській колонії Андрій Бабцов, зокрема, відповідав за охорону та ізоляцію засуджених й повинен був запобігати порушенням режиму. 

Нагадаємо, однією з версій вбивства черкаського журналіста Вадима Комарова називають його активне висвітлення бунту в Черкаській виправній колонії №62. За словами Комарова, колонія перетворилася на «бізнес-центр». В одному зі стрімів журналіст розповідав, що має чимало документів і свідчень про порушення закону керівництвом колонії.

На Комарова напали 4 травня — вдарили ззаду арматурою по голові. Журналіст понад місяць пробув у комі й помер 20 червня.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Арматурою по голові: що відомо про напад на черкаського журналіста