Служба судової охорони замовила 220 принтерів вартістю 2,63 мільйони гривень у компанії-фігуранта кримінальних проваджень, яка належить колишньому депутатові Вишгородської міськради від Соціалістичної партії.

Про це «Слідство.Інфо» дізналося з порталу держзакупівель ProZorro.

Відповідно до угоди, компанія «ВС Технолоджі» має до кінця травня поставити Службі судової охорони 220 принтерів. З них дві сотні — багатофункціональні монохромні вартістю 9,7 тисяч гривень кожен. 17 — кольорових принтерів вартістю 13,2 тисячі гривень, і ще три принтери по 8,6 тисяч гривень за штуку.

«ВС Технолоджі» працює 20 років та зареєстрована у Києві. За даними YouControl, співвласниками фірми є Валентин Коровай і Володимир Степанюк, який також керує компанією. Коровай, за даними «Наших грошей», раніше був депутатом Соціалістичної партії у Вишгородській міськраді Київської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідники закуплять п’ять автомобілей із сейфами за понад 2,5 мільйона гривень

За інформацією Clarity Project, компанія виграла тендерів на понад 330 мільйонів гривень. Договори на найбільші суми компанія підписувала із «Укртрансгазом», Міністерством оборони та «Укренерго».

Зазначимо, «ВС Технолоджі» фігурує у кримінальному провадженні щодо зловживань Міністерства оборони при здійсненні державних закупівель. За версією слідчих Державного бюро розслідувань, посадовці Міноборони закуповували обладнання для своїх потреб за завищеними цінами. Для цього вони домовилися з декількома підконтрольними їм фірмами — зокрема й «ВС Технолоджі», які розігрували між собою лоти Міністерства. Наразі розслідування в цій справі усе ще триває.

Окрім цього, компанія згадується у, принаймні, ще одному кримінальному кримінальному провадженні. Його розслідує житомирське слідче управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби. За версією слідчих, «ВС Технолоджі» та ще декілька фірм можуть бути причетні до навмисного заниженні вартості товарів при розмитненні спортивного інвентарю, який закуповує компанія «Мрія 2000». Як зазначають слідчі, такі дії підприємств призвели до несплати понад п’яти мільйонів гривень податку. Торік слідчі ДФС отримали доступ до банківських рахунків «ВС Технолоджі» та право на вилучення частини їхньої документації.

Нагадаємо, нещодавно Державне агентство інфраструктурних проектів України без конкурсу уклало договір з компанією «Оллі Транс» на доопрацювання системи відеофіксації порушень правил дорожнього руху під назвою «Відеоконтроль-Рубіж». Ця фірма фігурує у кримінальному провадженні щодо розтрати коштів Департаментом патрульної поліції під час закупівель.