Державне агентство інфраструктурних проектів України без конкурсу уклало договір з компанією «Оллі Транс» на доопрацювання системи відеофіксації порушень правил дорожнього руху під назвою «Відеоконтроль-Рубіж». Ця фірма фігурує у кримінальному провадженні щодо розтрати коштів Департаментом патрульної поліції під час закупівель.

Про укладений договір «Слідство.Інфо» довідалося з реєстру публічних закупівель Prozorro.

Сума договору — 20,8 мільйона гривень. За ці гроші фірма має доопрацювати програмне забезпечення. Підписання угоди без конкурсу в держагенстві пояснили відсутністю конкуренції, внаслідок чого договір начебто можна укласти лише з однією фірмою.

Як зазначив замовник, компанія «Оллі Транс» є розробником цієї системи відеофіксації, також їй належить право власності на програмне забезпечення для цієї системи. Також, як ідеться в наведеному замовником експертному висновку від березня поточного року, «Оллі Транс» — єдиний постачальник вказаних послуг.

Як зазначають у держагентстві, торік вони вже закуповували послуги в цієї фірми на замовлення Міністерства внутрішніх справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція побила журналіста Кутєпова та зламала його техніку у прямому ефірі

Як довідалося «Слідство.Інфо», фірма «Оллі Транс» фігурує у кримінальному провадженні Державного бюро розслідувань. Правоохоронці розслідують його з лютого минулого року за статтею «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Про це ми дізналися з ухвали Печерського районного суду Києва від 9 липня 2019 року.

В судовому рішенні наведено результати фінансового аудиту, який провели у Департаменті патрульної поліції Національної поліції України за період із листопада 2015-го по березень 2018 року. Перевірка встановила порушення, які призвели до втрат на понад 123 мільйона гривень. У цій ухвалі, зокрема, ідеться про договори, укладені Департаментом патрульної поліції з компанією «Оллі Транс» у 2016-2018 роках.

Як раніше розповідало «Слідство.Інфо», Національна поліція закупила сім з половиною тисяч комплектів костюмів для своїх працівників на понад 16 мільйонів гривень у компанії, яка є фігурантом розслідування поліцейських. Кілька місяців до цього Нацпол уже віддав цій фірмі майже таку ж суму.