Національна поліція надіслала Нацагентству з питань запобігання корупції звернення щодо можливого недостовірного декларування майна начальником департаменту кіберполіції Олександром Гринчаком.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося з відповіді Нацполіції на запит журналіста.

На початку серпня ми звернулися із запитом до поліції, в якому просили пояснити, чому керівник кіберполіції не задекларував будинок у Києві, яким офіційно володіє його матір і яким, імовірно, користується сам Гринчак із сім’єю.

У відповіді департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції від 14 серпня, яку отримало «Слідство.Інфо», йдеться про те, що повноваження щодо перевірки правильності та повноти заповнення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, покладено на НАЗК.

Водночас у правоохоронному органі зауважили, що спрямували звернення журналістів до контролюючого органу: «Ваше звернення надіслано до НАЗК для вжиття заходів реагування відповідно до компетенції», — зазначено у відповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Герега приховав дві вілли в Іспанії

Нагадаємо, що на початку серпня «Слідство.Інфо» опублікувало матеріал, у якому розповіло, що начальник департаменту кіберполіції Олександр Гринчак не задекларував будинок у Києві площею 221 квадратний метр, який належить його матері і яким, імовірно, користується він сам із сім’єю.

Будинок розташовується на території «Італійського кварталу» — житлового комплексу на березі Дніпра в Оболонському районі столиці. Біля нього ми зафіксували автомобіль, яким користується його дружина.

У деклараціях про доходи за 2016-2018 роки Олександр Гринчак вказував свою матір як члена сім’ї, але про цей будинок не згадував.

За нашими підрахунками, з урахуванням цін на інші будинки комплексу, житло на 221 квадрат тут може коштувати від семи з половиною мільйонів гривень. Людмила Гринчак не володіє жодним бізнесом, яким можна було б пояснити походження коштів на купівлю цієї нерухомості.