Журналісти «Слідства.Інфо» виявили близько трьох десятків так званих кадирівців на чолі з начальником управління Росгвардії у Чеченській Республіці Шаріпом Делімхановим у селі Катюжанка на Київщині. Зіставивши опубліковані «кадирівцями» відео з онлайн-мапами, журналістам вдалося встановити розташування бойовиків.

9 березня у телеграм-каналі лідера Чечні Рамзана Кадирова опублікували відеозапис за участі Шаріпа Делімханова та близько трьох десятків військових з Чечні. У описі до відео йдеться, що бойовикам під керівництвом Делімханова залишилося небагато, «щоб зайняти ще одну стратегічно важливу точку» в Україні.

За допомогою багатоповерхівки, на фоні якої «кадирівці» записали відео, «Слідству.Інфо» вдалося ідентифікувати місцевість. Запис було зроблено у селі Катюжанка, що за 40 кілометрів від Києва у напрямку Білорусі. Як з’ясували журналісти, згадана багатоповерхівка розташована на вулиці Заводській. Навпроти розміщений дитячий садок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Кадирівці» в Україні: військові злочини та місця перебування чеченських окупантів

Раніше «Слідство.Інфо» встановило, що «кадирівські» бойовики дислокуються у селищах Гостомель, Бородянка, Ворзель, Бабинці. Всі ці населені пункти, як і село Катюжанка, розташовані на північному заході від столиці.

Також журналісти ідентифікували на території України низку ватажків чеченських бойовиків, наближених до керівника Чеченської Республіки Рамзана Кадирова. Це, зокрема, командир батальйону «Південь» Хусейн Межидов, командир чеченського ОМОНу Анзор Бісаєв, начальник управління Росгвардії у Чеченській Республіці Шаріп Делімханов, помічник Кадирова за силовим блоком Даніїл Мартинов, та командир 141-го спеціального моторизованого полку «Північ» Магомед Тушаєв. Останнього, за даними розвідки, українські захисники знищили у перші дні війни. Втім, Кадиров цю інформацію заперечив.