Журналісти ідентифікували на території України низку ватажків чеченських бойовиків, наближених до керівника Чеченської Республіки Рамзана Кадирова. Це, зокрема, начальник управління Росгвардії у Чеченській Республіці Шаріп Делімханов та помічник Кадирова за силовим блоком Даніїл Мартинов.

Про це йдеться у розслідуванні «Слідства.Інфо» «Кадирівці» в Україні: військові злочини та місця перебування чеченських окупантів»

Про присутність згаданих кадирівських» ватажків на території України свідчать відеозаписи, які регулярно викладають в телеграм-каналі Рамзана Кадирова. Приміром, 8 березня з’явилося відео, на якому можна помітити помічника Кадирова за силовим блоком Даніїла Мартинова поряд з командиром чеченського батальйону «Південь» Хусейном Межидовим. Про останнього журналісти розповідали раніше, ідентифікувавши його на території Гостомеля.

Хусейн Межидов і Даніїл Мартинов на відео, оприлюдненому 8 березня у телеграм-каналі Кадирова

Крім того, відео за участі Шаріпа Делімханова з’явилося у телеграм-каналі Кадирова 10 березня. Поряд з ним можна помітити іншого «кадирівського» ватажка – Анзора Бісаєва, про пересування якого в Україні «Слідство.Інфо» також повідомляло раніше.

Шаріп Делімханов та Анзор Бісаєв на відео, оприлюдненому 10 березня

Також нещодавно Кадиров у своєму телеграм-каналі повідомив про перебування на території України ще одного ватажка бойовиків – заступника командира Північно-Кавказького округу військ національної гвардії РФ, генерал-майора Алібека Делімханова. Втім, підтвердити цю інформацію журналістам наразі не вдалося.

Зауважимо, що раніше стало відомо про перебування на території України командира 141-го спеціального моторизованого полку «Північ» Магомеда Тушаєва. За даними української розвідки, його знищили у перші дні війни. Втім, Кадиров цю інформацію заперечив.