Керівник Чечні Рамзан Кадиров може перебувати на околицях села Іванків під Києвом. На відео, оприлюдненому в мережі 13 березня, Кадиров нібито з підвального приміщення дає вказівки своїм бойовикам. Головне завдання, з його слів, «забрати Київ».

Про це «Слідство.Інфо» довідалося з повідомлення радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка у телеграм-каналі.

«Перебуває на околицях Іванкова, де ховається у підвалах від наших спецпризначенців і найближчим часом планує повернутися в Росію», – прокоментував Геращенко оприлюднене відео.

На записі можна побачити, власне, Рамзана Кадирова і кількох ватажків чеченських бойовиків. Зокрема, поряд з Кадировим «Слідство.Інфо» ідентифікувало його помічника за силовим блоком Даніїла Мартинова та командира чеченського ОМОНу Анзора Бісаєва. Обоє, за даними журналістів, перебувають на території України.

Крім того, на відеозаписі фігурують особи, схожі на начальника управління Росгвардії у Чеченській Республіці Шаріпа Делімханова та командира чеченського батальйону «Південь» Хусейна Межидова. «Слідство.Інфо» також фіксувало їх на відеокадрах з території України.

Рамзан Кадиров зі своїми бойовиками начебто з підвалу на околицях села Іванків під Києвом/СКРІН З ВІДЕО

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Кадирівці» в Україні: військові злочини та місця перебування чеченських окупантів

Зауважимо, що журналісти виявили повнішу версію відеозапису, ніж той, який оприлюднив радник міністра МВС. На цих кадрах Кадиров зазначає, що головна їхня ціль – окупувати Київ. «Як буде наказ, завдання – забрати Київ. Це наше головне завдання», – говорить керівник Чечні на відео.

Водночас, радник Кадирова Даніїл Мартинов зауважує на відео: «З передової точки, де ми були, до Києва залишилося сім кілометрів».

Раніше «Слідство.Інфо» з’ясувало, що «кадирівські» бойовики можуть дислокуватися щонайменше у п’яти населених пунктах на північному заході від столиці. Йдеться про селища Бородянка, Бабинці, Ворзель, Катюжанка та Гостомель. Останнє селище, за даними журналістів, розташоване орієнтовно на відстані семи кілометрів від околиць Києва.

Також журналісти ідентифікували на території України низку ватажків чеченських бойовиків, наближених до керівника Чеченської Республіки Рамзана Кадирова.