У підозрюваного, якому 19 квітня обрали запобіжний захід у Чернігівському районному суді, наступного дня виявили коронавірус. Суддя і конвоїри пішли на самоізоляцію.

Про це повідомляє видання “Ґрати” з посиланням на пресслужбі суду.

Як зазначає медіа, чоловік тривалий час був у розшуку і переховувався у Польщі. Після приїзду в Україну його затримали поліцейські. Суд призначив йому домашній арешт.

На наступний день після засідання поліція повідомила керівництву суду про те, що медики зафіксували у підозрюваного захворювання. За словами пресслужби, суддя і секретар, які брали участь у засіданні, пішли на двотижневу самоізоляцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Захист медиків від COVID-19: Чому МОЗ зриває угоду на поставку одягу

“Це засідання у нас було в неділю, якраз на Пасху, після четвертої години. Брали участь лише суддя і секретар судового засідання, більше не було співробітників”, — повідомила журналістам речниця суду і додала, що близько десяти поліцейських і конвоїрів, які супроводжували підозрюваного, також будуть на самоізоляції.

Також у пресслужбі додали, що 21 квітня суд продезінфікували. Співробітники прийшли на роботу, але в приміщення не пускали відвідувачів. Засідання відбувалися лише в режимі відеоконференції. 22 квітня суд планує відновити роботу.

Як раніше розповідало “Слідство.Інфо”, перший випадок захворювання серед засуджених через COVID-19 виявили у жінки, яку направили до чернівецької тюрми наприкінці березня.