Департамент житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради 8 жовтня замовив пересипання ґрунтом частини Чорнівського сміттєзвалища, щоб запобігти поширенню коронавірусу. Така послуга обійдеться міській раді у 200 тисяч гривень.

Про це повідомляють «Наші гроші. Львів» із посиланням на закупівлю в ProZorro.

Закупівлю провели за спеціальною спрощеною процедурою звітування для подолання пандемій коронавірусної хвороби COVID-19. Хоча такі роботи спеціальна постанова Кабінету міністрів, в якій визначається, що можна замовляти без конкурсу, не передбачає.

Підряд отримав місцевий підприємець Олександр Цаплюк. Роботи мають завершити до 20 листопада поточного року. Цаплюк зареєстрований як підприємець ще з 2016 року, впродовж 2019-2020 років отримав замовлень від Чернівецької міськради на майже 2,5 мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таксист із Закарпаття став засновником компанії, яка ймовірно проводила операції в інтересах Порошенка

Чому місцева влада прийняла таке рішення? Уповноважений з публічних закупівель Сергій Ботук пояснив редакції «Наші гроші. Львів», що на міському сміттєзвалищі збільшилася кількість медичних відходів та засобів індивідуального захисту. Відтак послуги замовили, щоб убезпечити працівників полігону від можливого зараження. За правилами утримання полігонів, кожен метр сміття пересиплять 20-сантиметровим шаром землі.

Нагадаємо, раніше «Слідство.Інфо» розповідало про пов’язану з закарпатськими чиновниками компанію «Нью Екосвіт», яка мала за 1 копійку знищити понад 700 тисяч пачок контрафактних цигарок. Конкурент «Нью Екосвіт» при цьому відзначив, що знищити таку партію цигарок за ці кошти неможливо йі що вони, імовірно, підуть не на утилізацію, а на продаж. Журналісти з’ясували, що фірма-переможець донедавна була пов’язана із закарпатською юстицією, а раніше — із тамтешньою митницею.

Фото – «Шпальта.Медіа»