У витоку даних швейцарського банку Credit Suisse журналісти знайшли рахунки українського олігарха Ігоря Коломойського. 

За даними журналістів, у Коломойського був один рахунок на своє ім’я, на якому було понад 27 мільйонів швейцарських франків. Інший рахунок був на імена його матері, дружини та дочки. Цей рахунок мав баланс понад 3 мільярди франків у 2007 році. Про це йдеться у матеріалі «SuisseSecrets: українські посадовці та бізнесмени у новому витоку документів».

Сам Коломойський пояснює ці гроші угодою з Євразом, і каже, що гроші першочергово були у іншому банку Leu, який пізніше викупив банк Credit Suisse. 

«У мене жодних рахунків у банку Credit Suisse немає. Ні в мене, ні в дочки, ні в матері. А ті, що ви описуєте, це були рахунки не CS, а іншого банку, який потім купив Credit Suisse. У 1996 році це був, по-моєму банк Leu, а потім він став Clariden Leu. І на нього приходили гроші від продажу активів Evraz а також від продажу акцій Evraz, а потім ці гроші перекинули до Кіпрської філії ПриватБанку, і вони зберігалися там. Моя сім’я до цих грошей жодного стосунку не мала. Вона мала право користування, це про всяк випадок, раптом зі мною щось трапиться», — сказав Коломойський. І додав:

«Просто скажіть, що всі гроші пішли в ПриватБанк і знаходилися там. Щоб не було розмов, що ми щось стягли з ПриватБанку, а навпаки, ми туди надсилали гроші, які отримували з інших активів та інших бізнесів».

У 2007 році Evraz Group купила п’ять гірничо-металургійних підприємств в Україні у групи «Приват» Ігоря Коломойського. За це Євраз заплатила близько мільярду доларів грошима, а решту суми Коломойський одержав у вигляді акцій Evraz. Згодом, схоже, Коломойський продав ці акції.

Evraz Group — міжнародна металургійна і гірничодобувна компанія. Входить до числа п’ятнадцяти найбільших виробників сталі у світі.

У витоку даних Credit Suisse 2,5 тисячі українців. Серед них опинилися і люди із десятки найбагатших українців за версією журналу Forbes Україна  — Рінат Ахметов та Ігор Коломойський. 

SuisseSecrets — це спільний міжнародний журналістський проект, заснований на витоку даних банківських рахунків. Їх надало анонімне джерело німецькій газеті Süddeutsche Zeitung. І вона поділилася ними з OCCRP та 48 іншими медіа-партнерами по всьому світу, серед них і «Слідство.Інфо». 

Дані охоплюють понад 18 000 рахунків, які були відкриті за останні понад 70 років. Загалом йдеться про більше ніж 100 мільярдів доларів.