Директорка Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова прокоментувала матеріал “Слідства.Інфо” про її першого заступника Олександр Бабікова, зазначивши, що бюро “провело власне маленьке розслідування” щодо джерел журналістів.

Про це вона сказала в інтерв’ю “Лівому берегу”.

“Ми, до слова, знаємо, як ця інформація з’явилася у “Слідства.Інфо”, хто її шукав, хто робив запити в суді, стенограму судових засідань. Ми провели своє маленьке розслідування”, повідомила вона.

У розслідуванні “Як заступник голови ДБР Януковича не захищав” журналісти нашої агенції опублікували записи судових засідань, під час яких новопризначений заступник голови ДБР виступає захисником президента-втікача Януковича. Раніше Бабіков публічно заявляв, що не був адвокатом Януковича. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Журналісти отримали аудіозаписи з суду, де посадовець ДБР Бабіков захищає Януковича

Керівниця Олксандра Бабікова також зазначила, що він не захищав особисто Януковича.

“По-перше, він не був особистим адвокатом. Він був адвокатом в адвокатському об’єднанні “Авер-Лєкс” і був адвокатом охоронця (Віктора Януковича РЕД.) (…) Те, що він працював адвокатом в “Авер-Лєксі” і про все, що він сказав на брифінгу, я знала ще до того, як Бабіков брав участь у конкурсі”, сказала Ірина Венедіктова.

Щодо аудіозаписів з зали суду, де чути, як Бабіков представляється адвокатом Януковича, Венедіктова порадила звертатися безпосередньо до нього. Зауважимо, що журналісти “Слідства.Інфо” перед публікацією намагалися зв’язатися з Бабіковим, та він відмовився відповідати на питання особисто.

Окрім цього, директорка ДБР також наголосила, що Олександр Бабіков не куруватиме управління, що веде розслідування подій Революції Гідності: “Є конкретний наказ, підписаний мною після призначення заступників, про розподіл обов’язків. Третій відділ Третього слідчого управління відділ у справах Майдану підпорядкований виключно мені”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ  ДБР придбає програмне забезпечення на 5 млн грн у фігуранта свого розслідування

Нагадаємо, “Слідство.Інфо” раніше розповідало, що перший заступник директорки ДБ Олександр Бабіков не лише був захисником президента-втікача Віктора Януковича, а й ініціював початок розслідування щодо працівників ГПУ, які керують справами відносно президента-втікача. Зараз провадження щодо співробітників Генпрокуратури веде Друге слідче управління ДБР. Як з’ясувала наша редакція, у день, коли Бабіков вперше з’явився у бюро, слідчі у цих провадженнях почали витребовувати документи у прокурорів щодо однієї зі справ Януковича.

Після виходу матеріалу нашої редакції народна депутатка від партії “Голос” Олександра Устінова та мажоритарник Микола Княжицький почали вимагати від керівниці Державного бюро розслідувань Ірини Венедиктової провести службове розслідування щодо можливого конфлікту інтересів Бабікова.