Народна депутатка від партії “Голос” Олександра Устінова, а також мажоритарник Микола Княжицький вимагають від керівниці Державного бюро розслідувань Ірини Венедиктової провести службове розслідування стосовно її заступника. Підставою стали опубліковані “Слідством.Інфо” записи судових засідань, де він захищає президента-втікача Януковича.   

Про це “Слідство.Інфо” стало відомо з публічних заяв політиків. Устінова оприлюднила звернення на сайті партії “Голос”, а Княжицький на своїй сторінці у Facebook.

Парламентарі вимагають від в.о. директорки Державного бюро розслідувань  провести перевірку фактів, опублікованих журналістами, зокрема, ідеться про можливий конфлікт інтересів Бабікова, який був адвокатом Віктором Януковича.  

 “Адвокат Януковича у “справах Майдану” не може входити у керівництво органу, який має завершити досудове розслідування у цих справах”, зазначила Устінова.

 Читайте також “Нові” обличчя СБУ: Баканов призначив заступником посадовця часів Януковича 

Саме цей правоохоронний орган зараз відповідає за розслідування справ президента-втікача і проваджень щодо злочинів на Майдані загалом. На думку нардепів, призначення Бабікова може вплинути на роботу правоохоронців. 

“Ще як тільки його призначили, то всі хто цікавиться справами Майдану, родини Небесної сотні, вказували на те, що в Бабікова конфлікт інтересів, оскільки він був адвокатом Януковича. Сам Бабіков публічно це заперечував. І от вчора журналісти програми “Слідство.Інфо” навели переконливі докази того, що Бабіков був адвокатом Януковича і приймав активну участь в судовому процесі як його захисник”, заявив на своїй сторінці у мережі Facebook народний депутат Микола Княжицький.  

Нагадаємо, “Слідство.Інфо” опублікувало записи судових засідань, під час яких новопризначений заступник голови ДБР виступає захисником президента-втікача Януковича. Раніше Бабіков публічно заявляв, що не був адвокатом Януковича.  

Цей матеріал зроблений за підтримки Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП).