Колишня дружина Ігоря Палиці Оксана та їхній син Захар є офіційними партнерами Ігоря Коломойського у нафтовій справі та торгівлі зброєю. Також вони володіють розкішною нерухомістю в Україні та за її межами.

Про це йдеться у матеріалі «Центру протидії корупції»

Ексдружина Ігоря Палиці Оксана є офіційним власником розкішної нерухомості в Україні та за кордоном. Офіційно пара розлучилась у 2002-му — однак це не завадило їм підтримувати контакт, який включав у себе навіть майнові зв’язки. Зокрема, з 2019 року Оксана Палиця здає в оренду колишньому чоловікові восьмикімнатну квартиру та п’ять місць для паркування в центрі Києва по вулиці Грушевського, 9а. Це майно вона придбала ще 2011 року.

Низку об’єктів нерухомості Оксана Палиця придбала цьогоріч. Зокрема, вона купила два будинки й шість земельних ділянок на Київщині, а також сімейний котедж ыз двома невеликими земельними ділянками в місті Яремче на Івано-Франківщині, біля гірськолижного курорту Буковель. Також вона придбала автівку Mercedes-Benz V 300D 2020 року випуску. Коштує вона від двох до п’яти мільйонів гривень.

Із 2005 року Оксана Палиця має у власності 4-кімнатну квартиру в Одесі. Також у 2020 році вона стала єдиним власником двох щойнозаснованих компаній в Україні: «Спортивні Карпати» та «Бізнес Ініціативи».

Спільно з сином

Разом із сином Захаром Оксана Палиця володіє 4-кімнатною квартирою у Львові, яку вона придбала у 2016 році. Сам же 24-річний Захар Палиця почав отримувати частки власності в різних українських компаніях іще у 2017 році. А у січні 2020-го спільно з матір’ю став офіційним бізнес партнером олігарха Ігоря Коломойського в нафтовій справі та в бізнесі з продажу зброї.

Зокрема, у лютому 2020 року Захар та Оксана Палиці були зазначені в державному реєстрі як бенефіціарні власники двох великих українських заводів із переробки нафти: «Нафтохімік Прикарпаття» та «НПК-Галичина». Серед інших бенефіціарних власників цих компаній, зокрема, Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

Кроки в світі зброї

Також у січні 2020 року було створено дві нові українські компанії з торгівлі зброєю — «Рокіт-М» та «Таргет-М». Бенефіціарами обох компаній було зазначено Захара Палицю, Оксану Палицю, а також Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Згідно з державним реєстром, власником компаній є американська фірма «ГРЕЙ ФОКС ІНТЕРНЕШНЛ ЛЛС», що пов’язана з іншою американською компанією, «ГРЕЙ ФОКС ЕВІЕЙШН ЕНД ЛОДЖІСТІКС, ІНК». Ця фірма у 2018 році виграла контракт на суму 16,6 мільйонів доларів на постачання снарядів державній українській компанії «Артем». У травні 2018 року «Артем» здійснив передоплату компанії «ГРЕЙ ФОКС ЕВІЕЙШН ЕНД ЛОДЖІСТІКС, ІНК» на понад вісім мільйонів доларів, однак снаряди так і не поставили. Наразі справу розслідує Національне антикорупційне бюро України.

Окрім перелічених вище компаній Оксана Палиця є співвласницею «Торгового дому Любарт» спільно з Петром Палицею, батьком свого колишнього чоловіка.

Нагадаємо, нещодавно Ігор Палиця повідомив, що поновив стосунки зі своєю ексдружиною.