За січень 2024 року Департамент з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради уклало 18 угод з новоствореною компанією на ремонт будинків у місті. Очікувана вартість підрядів складає 16,4 млн грн. Засновниця та директорка компанії відмовилась розповідати журналістами «Слідства.Інфо» про свою мотивацію зайнятися підприємництвом.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо». 

Впродовж січня 2024 року Департамент з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради уклало 18 угод на відновлення будинків у місті, які постраждали від російських обстрілів. Йдеться про заміну пошкоджених дверей та вікон, а також ремонт електромереж у житлових будинках.

Усі 18 угод уклали з одним підрядником — ТОВ «БК БУДКОМПЛЕКТ ДИЗАЙН». Цей підрядник безконкурентно підписав ці угоди, очікувана вартість яких складає 16,4 млн грн.

Згідно з аналітичною системою YouControl, ТОВ «БК БУДКОМПЛЕКТ ДИЗАЙН» з’явилась на ринку в вересні 2023 року зі статутним капіталом у 5 тисяч гривень. До кінця року компанія займалася дрібним ремонтом у Дніпропетровській області. Усього вона підписала угод з держзамовниками у 2023 році на 1,2 млн грн

У січні 2024 року компанія почала підписувати багатомільйонні договори з  Департаментом з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради.

Засновниця та директорка ТОВ «БК БУДКОМПЛЕКТ ДИЗАЙН» Олена Жигир / фото з соцмереж Олени

Журналісти «Слідства.Інфо» зателефонували 71-річній засновниці та керівниці компанії Олені Жигир, щоб дізнатись більше про мотивацію жінки створити будівельну компанію та розпитати про її минулий досвід. Жінка відмовилась спілкуватися з журналістами, бо не повірила, що говорить саме з представниками ЗМІ.

У реєстрах зазначено, що Жигир у 2007 заснувала або керувала декількома підприємствами майже одночасно. Йдеться про ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ «ІНТЕРБУД», ТОВ «ГОРДОКС», ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ «АРТЕК», ТОВ «КОМЕРЦІЙНА ФІРМА «Т-КОМПЛЕКТ», ТОВ «УКРБУДМАШ-2». Лише одна серед цих компаній займалася будівництвом — інші різного виду торгівлею.

Жигир керувала компаніями не більше року. У 2008 році її заміняли іншими людьми в усіх вищеперерахованих компаніях. Також з часом жінка зникала зі списку керівників компаній. Це стосується і будівельної компанії. До речі, усі компанії, де була Жигир, зараз припинили свою роботу.

Жінка з такими самим ПІБ балотувалася у народні депутати у 2014 році партії «Батьківщина». У деклараціях судді Центрального апеляційного господарського суду Олексія Іванова зазначено, що його дружина користувалася з 2017 по 2020 роки у Дніпрі квартирою, яка належить Жигир Олені.

Читайте також: Правоохоронці підозрюють компанію у крадіжці майже 700 тис. грн під час ремонту огорожі у військовій частині