Вінницький суд обрав запобіжний захід підполковнику з 1631 артилерійської бази озброєння Сил логістики Збройних сил України. Йому заборонили до 20 березня 2024 року покидати квартиру вночі. Правоохоронці підозрюють чоловіка у змові з компанією, яка могла вкрасти 648 тис. грн на реконструюванні огорожі в частині. Ця компанія не вперше фігурує в кримінальних провадженнях, де вкрали гроші на ремонті військових об’єктів. 

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

У червні 2020 року 1631 артилерійська база озброєння Сил логістики Збройних сил України оголосила тендер на пошук компанії, яка реконструювала б огорожу в частині.

На тендер прийшло 6 компаній, серед яких було ТОВ «Євроальянс-Інвест». Це підприємство запропонувало за свої послуги найменшу суму. У результаті торгів з ним уклали угоду. Компанія зобов’язалась реконструювати огорожу за 6,3 млн грн

Після виконання усіх робіт ТОВ «Євроальянс-Інвест» їх якість перевірили правоохоронці. Вони виявили порушення. Наприклад, правоохоронці стверджують, що компанія «Євроальянс-Інвест» підробила документи, де видала за виконані будівельні роботи, які насправді ніхто не робив, на загальну суму 648 тис. грн.

Правоохоронці стверджують, що документи підробив вже звільнений на той момент директор ТОВ «Євроальянс-Інвест» Микола Кузьменко. Він поставив підроблений відтиск печатки компанії на акті виконаних робіт. У цьому документі було вказано, що ТОВ «Євроальянс-Інвест» установило двометрову металеву огорожу з сітки по залізобетонних стовпах без цоколя разом із захисним бар’єром. Слідчі вважають, що про це знав відповідальний за закупівлю підполковник і вони разом з Микола Кузьменко змовились, щоб вкрасти гроші.

У рамках цього кримінального провадження отримав підозру лише відповідальний за закупівлю підполковник. Йому загрожує 12 років в’язниці, заборона займатися певною діяльністю та штраф із конфіскацією майна. 

Поки Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області обрав підполковнику запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту до 20 березня 2024 року.

Це не перша історія, де в одному кримінальному провадженні фігурує ТОВ «Євроальянс-Інвест», військові та крадіжка бюджетних грошей.

Вінницький міський суд Вінницької області у кінці квітня 2020 року виніс вирок, де визнав винним начальника управління капітального будівництва та ремонту Повітряних Сил Збройних Сил України у недбалому ставленні до військової служби. Він підписав акти виконаних робіт від ТОВ «Євроальянс-Інвест», де компанія видала за виконані роботи, які насправді ніхто не виконував. Через це компанія безпідставно отримала майже 800 тис. грн.

Зрештою, начальник управління капітального будівництва та ремонту Повітряних Сил Збройних Сил України звільнили від покарання через стан здоров’я. У судових рішеннях немає інформації щодо покарання представників ТОВ «Євроальянс-Інвест» у рамках цього кримінального провадження.

Згідно з інформацією аналітичної системи YouControl, ТОВ «Євроальянс-Інвест» з’явилось на ринку у 2008 році. Компанію заснували Ігор Крапля, Костянтин Чернюк та Валерій Гудзовський. Зараз бізнес контролює Сабріддін Нажімов.

Читайте також: На Одещині бізнесмен обдурив державу на понад пів мільйона гривень під час ремонту футбольного поля, — правоохоронці