Слідчі Державного бюро розслідувань викликали на допит учасників Революції Гідності, серед яких Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова, Андрія Парубія та Тетяну Чорновол. За словами останньої, допит має відбутися в межах розслідування кримінального провадження щодо «незаконного захоплення влади». У пресслужбі ДБР зазначають, що уточнюють інформацію.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося з Facebook-сторінки колишньої народної депутатки Тетяни Чорновол.

У своєму дописі Чорновол прикріпила фото повістки про виклик її на допит до слідчого першого відділу Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку з масовими протестами у 2013-2014 роках.

Допис Тетяни Чорновол у Facebook стосовно виклику її та інших учасників Євромайдану на допит у ДБР

Зі слів ексдепутатки, такі ж повістки надійшли в офіс партії «Народний фронт» на ім’я колишнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, ексглави РНБО Олександра Турчинова та колишнього спікера Верховної Ради Андрія Парубія.

Судячи з опублікованого Чорновол знімку, її повинні були допитати 17 листопада як свідка в межах кримінального провадження, яке відкрили 1 жовтня 2020 року. За словами ексдепутатки, через хворобу слідчого допит перенесли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фігурант справи про зникнення 270 тисяч доларів тепер працює в ДБР

Як зауважує Чорновол, кримінальну справу відкрили за заявою заступника генерального прокурора часів Януковича, а нині народного депутата від ОПЗЖ Рената Кузьміна.

Видання LB.ua повідомило, що на допит у цій справі викликали також мера Києва Віталія Кличка та екснардепа Сергія Пашинського.

Як раніше розповідало «Слідство.Інфо», колишній перший заступник голови ДБР Олександр Бабіков був адвокатом президента-втікача Віктора Януковича. Нацагентство з питань запобігання корупції вбачало у цьому конфлікт інтересів, адже саме ДБР відповідає за розслідування справ Януковича та проваджень щодо злочинів на Майдані загалом. На початку листопада Бабікова звільнили з посади. Невдовзі він звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою скасувати наказ про його звільнення, поновити його на посаді та стягнути з ДБР заробіток за час вимушеного прогулу. Наразі суд не розглянув позов Бабікова.