Колишній слідчий прокуратури Києва Антон Дрозд, який фігурував в історії про зникнення 272 тисяч доларів, тепер працює у Державному бюро розслідувань. Через це державний бюджет втратив понад дев’ять мільйонів гривень.  

Про це йдеться в матеріалі “Слідства.Інфо” Прокуратура Києва не дорахувалася понад 270 тисяч арештованих доларів — винних нема.

Наприкінці 2017 року прокуратура Києва викрила начебто конвертаційний центр, до якого мав стосунок так званий “король контрабанди” Вадим Альперін. Під час обшуків в офісах правоохоронці вилучили та арештували майже 800 тисяч доларів, які там зберігались у різній валюті. Замість того, щоб покласти гроші на депозит, як того вимагає закон, прокурори зберігали їх у будівлі прокуратури в пластикових мішках. 

За кілька місяців після обшуків суд зобов’язав правоохоронців повернути власниками вилучені гроші. І тоді виявилося, що частина арештованих грошей 272 тисячі доларів фальшиві. Цей факт невдовзі підтвердила експертиза. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Голова одеського адмінсуду фігурує в листуванні Альперіна про підкупи посадовців — розслідування 

Власники вилучених коштів через це звернулися до суду та виграли його. З державного бюджету їм компенсували понад дев’ять мільйонів гривень: за 272 тисячі фальшивих доларів, також за моральну школу. 

Керівником слідчої групи був Антон Дрозд, який на той момент працював у Київській прокуратурі. Він як посадовець був відповідальним за зберігання вилучених коштів. Нині за цим фактом ведеться слідство, та підозри нікому не висунули.  

У 2019 році Дрозд самостійно звільнився з прокуратури та виграв конкурс на посаду в новоствореному Державному бюро розслідувань. 

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, як співробітники правоохоронних органів надсилали підозрюваному Вадиму Альперіну інформацію про кримінальні провадження — заплановані обшуки та інші слідчі дії.

Цей матеріал зроблений за підтримки Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП).