На «послуги з перевезення медпрацівників та персоналу» місто витратило понад 5 млн грн. А всього на боротьбу з пандемією — 9,5 млн.

Про це «Слідство.Інфо» дізналось із повідомлення української філії міжнародної антикорупційної організації Transparency International (TI). Рішення виділити кошти прийняв Виконавчий комітет Кременчуцької міської ради.

При цьому перепустки від міськради, що видавали право на безкоштовний проїзд, отримували не лише медики, а й працівники так званої критичної інфраструктури: серед іншого, комунальники, продавці продуктових крамниць, аптек та банків. Попри це, запевняють у TI, вдень оплачені з міського бюджету маршрутки їздили майже порожні.

Це не єдиний зафіксований випадок сумнівних закупівель для боротьби з пандемією коронавірусу на місцевому рівні. Відповідно до моніторингу закупівель, який веде Рахункова палата України, місцеві лікарні купували, наприклад, печиво, сотні кілограмів цукру, хлібу чи прального порошку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Респіратори, які МВС купувало по 4 тисячі гривень, Нацпол придбав іще дорожче

Протягом тривалого часу найактивніше кошти з Фонду для боротьби з коронавірусом витрачало Міністерство внутрішніх справ. Станом на 20 травня, як повідомляло «Слідство.Інфо», МВС і Нацпол витратили на боротьбу з COVID удвічі більше, ніж Національна служба здоров’я України, яка займається закупівлями товарів та послуг для українських лікарень. Днями ж Кабінет міністрів виділив на доплати поліцейським понад 2 мільярди гривень.

Відповідно до угоди про співпрацю України з Міжнародним валютним фондом, нагадують у TI, держава має провести аудит витрат Фонду для боротьби з коронавірусом та звітувати про використання цих коштів.