Суд дозволив затримати Володимира Кондрашова, який, на думку правоохоронців, організував схему отримання 11,6 млн грн на ремонті корпусів у Позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Зміна». За даними правоохоронців, він перетнув кордон з Молдовою і зараз переховується. 

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

У 2018-2019 роках Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Зміна» уклав 5 договорів на різні ремонти закладу з ТОВ «Аюдер-ХХІ» (зараз перейменована на ТОВ «РЕЙД-ОПТ-ЛЛЦ»). Загальна вартість цих договорів склала 28 млн грн. За ці гроші компанія мала відремонтувати шість корпусів у дитячому закладі.

Після виконання усіх ремонтів правоохоронці зацікавились якістю виконаних робіт. Перевірка показала, що директор ТОВ «Аюдер-ХХІ» Юрій Авраменко завищив вартість використаних матеріалів і виконаних робіт на 11,6 млн грн.

На думку правоохоронців, Авраменко підробив 15 актів виконаних робіт, щоб заволодіти бюджетними коштами. А тодішній директор дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Зміна» Валерій Слуцький підписав договір та був у змові з Авраменком. 

Правоохоронці вважають, що розробив і організував схему білорус Володимир Кондрашов, який мав частку у компанії «Аюдер-ХХІ», що робила ремонти.

Кондрашова підозрюють у підробці документів та заволодінні великою кількістю коштів у складі організованої групи. У разі доведення вини, йому загрожує 12 років в’язниці з позбавлення права обіймати певні посади впродовж на строк до трьох років та конфіскація майна.

За такими ж статтями підозрюють і Слуцького. Його відсторонили від посади до 15 січня 2024 року й до цього ж часу продовжили запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Авраменка підозрюють тільки у заволодінні бюджетними коштами. У разі доведення його вини йому загрожує 8 років в’язниці та заборона займатися певною діяльністю до трьох років.

За інформацією правоохоронців, Кондрашов перетнув кордон з Молдовою у перші місяці широкомасштабної російської агресії проти України. Суд дав дозвіл на затримання чоловіка.

За інформацією аналітичної системи YouControl, ТОВ «Аюдер-ХХІ» з’явилась на ринку в 2007 році. Компанію заснував Юрій Авраменко, який зараз керує компанією. А володіє бізнесом зараз Сергій Мельниченко.

У 2020 році компанія змінила свою назву на ТОВ «РЕЙД-ОПТ-ЛЛЦ».

Від початку роботи системи Prozorro, ТОВ «Аюдер-ХХІ» підписала угод з держзамовниками на 218 млн грн. Після 2019 року компанія перестала працювати з державними замовниками. 

Читайте також: Укриття у київському садочку ремонтуватиме за 1,5 млн грн компанія-фігурантка кримінального провадження