Верховна Рада 2 червня прийняла закон «Про внесення змін до Митного кодексу України у зв’язку із реформою прокуратури та змінами у системі судоустрою України», відповідно до якого багаж деяких держслужбовці не перевірятимуть при перетині кордонів.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Відтепер голова та судді Верховного Суду, Генпрокурор та члени їхніх сімей, які прямують разом з ними за кордон, не проходитимуть особистий огляд. Їхня ручна поклажа та багаж відтепер звільнені від огляду.

Як повідомляє видання Pravo, тепер їхні поставки та переміщення товарів під негласним контролем повинні узгоджуватися з Офісом Генерального прокурора.

Зазначимо, що, відповідно до Митного кодексу, особистому огляду при перетині кордону не підлягають Президент, Прем’єр-міністр, перший віце-прем’єр-міністер, голова Верховної Ради, нардепи, голова та судді Конституційного суду, міністр закордонних справ — а також члени їхніх сімей, якщо вони подорожують разом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддю Верховного суду, який їздив п’яним за кермом, відсторонили від роботи

Нагадаємо, торік у травні 75 суддів нового Верховного Суду склали присягу. З них 15 суддів під час конкурсу отримали негативні висновки від Громадської ради доброчесності, тобто кожен п’ятий, за інформацією експертів недоброчесний.