Колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков орендує приміщення на вулиці Інститутській поблизу Офісу Президента, яке належить інвестиційному фонду його сина.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося з інтерв‘ю Арсена Авакова виданню «Українська правда».

Під час інтервʼю Аваков зауважив, що «цей офіс був вільним» і вони «його швидко орендували».

«Тут головне не помилятися. Направо — Офіс Президента, наліво — той офіс, який зараз мене приютив. І я тут зараз на даху з видом на Національний банк, а з іншого боку — з видом на Офіс Президента. Це офіс, в якому я зараз працюю», — сказав він, перебуваючи на терасі будівлі.

Журналісти співставили краєвид із тераси, де відбувалося інтервʼю, та місце розташування будівлі, яка належить фірмі Авакова-молодшого.

Раніше «Слідство.Інфо» вже розповідало про цю будівлю. Як довідалися журналісти, у червні 2019 року тому власником 4-поверхового офісного центру на Інститутській на 1600 квадратів із власною закритою територією і паркінгом став інвестиційний фонд «Верона».

Ще через місяць контролювати цей фонд почав син ексміністра Олександр Аваков. А наприкінці 2019-го він зробив внесок у статут «Верони» на суму 16,4 мільйона гривень. Аваков-молодший засвітився у корупційній «справі рюкзаків» 2015 року, яка зрештою нічим не закінчилася для сина ексвисокопосадовця.

Вартість такої будівлі, за підрахунками рієлтора, може коливатися в межах 125-138 мільйонів гривень. Як з’ясували тоді журналісти, на початку року, ще коли Аваков був міністром, місяць оренди цього офісного центру оцінювали в понад 1,1 мільйона гривень.

Знімок із сайту оголошень

Виглядає, що ця 4-поверхова будівля в Урядовому кварталі столиці дісталася сину Авакова після внеску у статутний капітал компанії розміром у 16,4 мільйона гривень. В компанії з управління активами, яка обслуговує фонд Авакова, запевнили журналістів, що ціна була інша. Утім, не назвали яка саме.

Також журналісти розповідали про ще одну коштовну нерухомість у Києві, яка задешево дісталася Авакову-молодшому. Йдеться про готель «Голосіївський», який  розташований у 7-поверховій радянській будівлі площею понад 9 тисяч квадратних метрів неподалік Голосіївського парку.

На початку 2019-го Олександр Аваков придбав 25% акцій готелю «Голосіївський». Ще 25% придбав давній друг міністра МВС Ігор Котвіцький. Оскільки Котвіцький на момент придбання акцій готелю був народним депутатом, він задекларував вартість покупки: частка у 25% обійшлася йому у 250 тисяч гривень. Тож увесь готель міг обійтися новим власникам в 1 мільйон гривень.