Якщо забудовник на гачку, можна все. Навіть купити гектар землі під Києвом за дві тисячі гривень. І стосунки скандального ірпінського забудовника Валерія Пєшого з поліцією це доводять.

На початку липня поліція купила гектар землі разом з триповерховим недобудом під Києвом за 2 тисячі гривень у родичів багаторазового фігуранта своїх розслідувань — ірпінського забудовника Валерія Пєшого.

За підрахунками керівника громадської організації «Всеукраїнська асоціація фахівців оцінки» Степана Максимова, ринкова вартість цієї землі щонайменше 2,5 мільйона гривень.

Хто такий Валерій Пєший?

Ірпінський забудовник Валерій Пєший фігурував у численних кримінальних справах, які розслідували поліцейські Київської області. На початку 2020 року слідчий Ірпінського відділу поліції закрив відразу три провадження, у яких фігурував забудовник. Закриття щонайменше двох із них суд згодом визнав необґрунтованим і поновив розслідування.

В одному з кримінальних проваджень Пєшому кілька місяців тому оголосили підозру у шахрайстві. За версією слідства, він обманув інвестора будівництва на мільйон доларів. Коли забудовника викликали для повідомлення підозри — він зник. Правоохоронці оголосили його в розшук.

Об’явився Валерій Пєший лише через місяць після зникнення. Його повернення на батьківщину збіглося в часі з укладенням угоди між фірмою його сина та поліцією Київської області про купівлю гектара землі з недобудом за 2 тисячі гривень.

Як правоохоронці Київської області (не)розслідували справи щодо скандального забудовника, а потім за безцінь викупили у його родини шикарну земельну ділянку з недобудом — дивіться у новому розслідуванні «Таємниці Слідства»