Колишній начальник Одеського слідчого ізолятора Володимир Шевченко, який раніше покинув свою посаду після розслідування “Слідства.Інфо”, може знову керувати установою.

Про це “Слідство.Інфо” дізналося з повідомлення на сайті Міністерства юстиції.

Відповідно до нього, Шевченко вже пройшов перший етап конкурсу на посади начальників тюремних установ, серед яких і Одеське СІЗО.

Також його досьє опубліковане на сайті “NewMinjustKonkurs”, на якому розміщена інформація про кандидатів на посади керівників тюрем. Судячи з цієї довідки, Володимир Шевченко бере участь у конкурсі саме на посаду керівника Одеського СІЗО.

Досьє Володимира Шевченка

Досьє Володимира Шевченка на сайті www.newminjustkonkurs.com

Посадовець відмовився прокоментувати “Слідству.Інфо” своє імовірне призначення і звинуватив журналістів у непорядності.

“Якщо вас цікавить будь-яка інформація стосовно мене, зверніться за роз’ясненнями до Міністерства юстиції України. А чому вас це цікавить? Можливо, ви за це отримали грошову винагороду?” відповів він “Слідству.Інфо”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Як в’язнів Одеського СІЗО “падають з нар”

Нагадаємо, Володимира Шевченка звільнили з посади начальника Одеського слідчого ізолятора 10 лютого цього року за результатами розслідування нашої редакції. Про це особисто заявляв заступник міністра юстиції Віталій Василик. 

Утім, як дізналася “Слідство.Інфо”, уже невдовзі Південне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції призначило Шевченка інспектором охорони в сусідню, Кіровоградську область.

Також його звинувачують у корупції. За версією правоохоронців, майже шість років тому, коли Шевченко був начальником Ізмаїльського слідчого ізолятора, він вимагав від ув’язненого тисячу доларів. Справа нині слухається в суді.

Раніше “Слідство.Інфо” розповідало про привілейоване становище окремих в’язнів в Одеському СІЗО. У фільмі-розслідуванні “Тюрма можливостей“ журналісти повідомили, що конвоїр ізолятора дозволяв в’язню, обвинуваченому в особливо тяжкому злочині, вільно пересуватися на свободі і зустрічатися з невідомими людьми. Схожа історія, як ми виявили, також відбувалася і з арештантами Київського СІЗО. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Обвинувачений у вимаганні грошей: що відомо про працівника СІЗО в Одесі, де загинув в’язень

Невдовзі після оприлюднення фільму Державне бюро розслідувань відкрило два кримінальні провадження, а Міністерство юстиції і Державна кримінально-виконавча служба, яким підпорядковуються всі українські тюрми, почали службове розслідування.