Мешканку міста Лиман на Донеччині, яка у 2019 році передавала терористам так званої «ДНР» через Telegram дані про переміщення військових та техніки Збройних сил України (ЗСУ), засудили до трьох років умовно. Суд затвердив угоду про визнання вини між нею та офіційним слідством.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося з вироку Краснолиманського міського суду Донецької області від 14 квітня цього року.

У засудженої конфіскували мобільний телефон і планшет, а також стягнули з неї майже 17 тисяч гривень на користь держави.

Як з’ясували слідчі Служби безпеки України, засуджена змовилася з громадянином України із окупованої території, і впродовж квітня-жовтня 2019 року надіслала йому понад двадцять повідомлень про дислокацію та переміщення бійців та техніки ЗСУ в Telegram. Військові підтвердили правоохоронцям, що ця інформація є реальною і її розголошення противнику може завдати шкоди інтересам держави, а також призвести до людських втрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великий обмін: в ОРДЛО поїхали грабіжники, торговці наркотиками та засуджені за жорстокі побутові вбивства

В ухвалі йдеться, що під час досудового слідства прокурор уклав із мешканкою Лиману угоду про визнання вини. Остання погодилася співпрацювати з українськими правоохоронцями та розповіла про злочини кількох представників терористичної організації «ДНР».

Відтак, суд визнав мешканку Лимана  винною у сприянні діяльності терористичної організації та засудив її до покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років із випробувальним терміном у три роки.

Раніше «Слідство.Інфо» розповідало, що під час обміну з ОРДЛО, який Україна провела напередодні нового року, на окуповані території відпустили, зокрема, 17 іноземців, обвинувачених у тяжких злочинах. Більшість із них — громадяни Російської Федерації.